Online open dagen Social Work

Voltijd Bachelor

Sta je op het punt om een studiekeuze te maken, maar ben je er nog niet helemaal uit? Is Social Work de opleiding die bij je past of twijfel je daar nog aan? Op deze pagina bieden we je verschillende online mogelijkheden om kennis te maken met de opleiding Social Work.

Online in gesprek met de opleiding

Kies je moment en meld je aan

Kom in contact met onze studenten

Online kennismaken met de opleiding

Sociaal werk staat op de lijst van cruciale beroepen om de samenleving draaiend te houden in deze moeilijke tijd door het coronavirus. Het werk dat sociaal werkers doen is vaak onzichtbaar voor de media maar onmisbaar voor de samenleving. Samen met vrijwilligers zoeken zij naar naar oplossingen zoals een corona-maaltijdservice of een belcirkel voor ouderen, zij blijven in contact met mantelzorgers en helpen wijkbewoners die kampen met eenzaamheid, een vechtscheiding etc. Eric van der Burg, voorzitter van Sociaal Werk Nederland brengt dit in deze STER-reclame (te zien bij NPO) mooi onder woorden. Sociaal Werk Nederland is de brancheorganisatie voor het sociaal werk in Nederland.

In deze online presentatie vertelt docente Tine van Duijn je meer over de inhoud van de opleiding Social Work aan de Hogeschool Rotterdam.

In deze video zie je hoe een open dag er normaal gesproken uit ziet bij de opleiding Social Work. Bekijk de video en proef de sfeer van de open dag.

Rondleiding door de locatie

Neem een kijkje en proef de sfeer

In deze video van Hogeschool Rotterdam krijg je een rondleiding door locatie Museumpark, speciaal voor en door Social Work studenten! Studenten Angelina & Rachel nemen je mee langs alle belangrijke plekken in het gebouw. Zo krijg je direct een beeld van de belangrijkste plekken in het gebouw!

Samen staan we sterk

Social Work volgens Naomi

Waarom heeft Naomi voor Social Work gekozen en hoe heeft de opleiding haar kijk op de wereld veranderd? Wat betekent erbij horen, als student maar ook als toekomstig social worker? Wat betekent Social Work voor Naomi, voor haar medestudenten en docenten?

Je hoort en ziet het allemaal in dit filmpje!