Online open dag Social Work

Voltijd Bachelor

Sta je op het punt om een studiekeuze te maken, maar ben je er nog niet helemaal uit? Is Social Work de opleiding die bij je past of twijfel je daar nog aan? Op deze pagina bieden we je verschillende online mogelijkheden om kennis te maken met de opleiding Social Work.

Sociaal werk staat op de lijst van cruciale beroepen om de samenleving draaiend te houden in deze moeilijke tijd door het coronavirus. Het werk dat sociaal werkers doen is vaak onzichtbaar voor de media maar onmisbaar voor de samenleving. Samen met vrijwilligers zoeken zij naar naar oplossingen zoals een corona-maaltijdservice of een belcirkel voor ouderen, zij blijven in contact met mantelzorgers en helpen wijkbewoners die kampen met eenzaamheid, een vechtscheiding etc. Eric van der Burg, voorzitter van Sociaal Werk Nederland brengt dit in deze STER-reclame (te zien bij NPO) mooi onder woorden. Sociaal Werk Nederland is de brancheorganisatie voor het sociaal werk in Nederland.

Een impressie van de open dag

Neem een kijkje en proef de sfeer

In deze online presentatie vertelt docente Tine van Duijn je meer over de inhoud van de opleiding Social Work.

In deze video zie je hoe een open dag er normaal gesproken uit ziet bij de opleiding Social Work. Bekijk de video en proef de sfeer.

Agenda online voorlichting

Online in gesprek met de opleiding

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Ben je benieuwd naar de opleiding Social Work en wat Social Work-studenten van Hogeschool Rotterdam zoal doen? Op Instagram laten onze ‘social media-ambassadeurs’ zien hoe hun leven er als student uitziet: wat ze leren, wat ze moeilijk vinden en hoe ze hun studie combineren met hun vrije tijd. De studenten bieden graag hun hulp aan bij het maken van jouw studiekeuze, dus heb je vragen aan hen, stel ze gerust om erachter te komen hoe het nu écht is om Social Work te studeren.

De ambassadeurs van de opleiding

Romy, tweedejaarsstudent opleiding Social Work

Ik kan me goed voorstellen dat het lastig is om de juiste studiekeuze te maken! Zelf heb ik twee mbo-4 studies afgerond en heb ik twee tussenjaren gehad voordat ik wist dat ik deze opleiding wilde doen. Ik ben nu 24 jaar en ik heb er geen spijt van dat ik met Social Work ben begonnen, ik voel mij hier echt op mijn plek. Wil je meer weten over de opleiding en over mijn ervaringen? Neem dan gerust contact met mij op!

Feried, eerstejaarsstudent opleiding Social Work

Ik ben een zeer sociale jongen en sta altijd klaar om anderen te helpen. Dus heb jij vragen over de opleiding hoor ik het graag!

Rebecca, eerstejaarsstudent opleiding Social Work

Mijn vooropleiding is Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener (sociaal werk) niveau 4. Tijdens mijn vooropleiding heb ik stage gelopen bij een zorgcoördinator. Dit heeft mij doen besluiten om nog verder te studeren. Heb je vragen over de opleiding stel ze gerust!

Stel je vraag via Facebook Stel je vraag via Instagram

Manal, eerstejaarsstudent opleiding Social Work

Ik ben 20 jaar oud, ik woon in Rotterdam en ik heb een instagramaccount waar je mij altijd een berichtje op kan sturen als je vragen hebt over de opleiding of als je juist iemand nodig hebt om je hart bij te luchten.