Wiskunde draait om méér dan Pythagoras

Vrijwel géén beroep kan zonder een beetje kennis van wiskunde. Dat weet jij natuurlijk al lang en daarom wil jij die leraar zijn die middelbare scholieren de wiskunde laat ontdekken. Jij brengt hen bij dat wiskunde veel meer is dan formules oplossen, het gaat om antwoorden vinden, voor soms hele grote vraagstukken. Maar ook hele alledaagse dingen, zoals de algoritmes die al onze social media zo handig maken.

Wij stomen je klaar voor het echte werk

Om leraar wiskunde te worden heb je uiteenlopende skills nodig, naast kennis van wiskunde. Hoe houd je de aandacht vast? Hoe wek je abstracte materie tot leven? Hoe ga je om met de dynamiek van een klas? Wij leren je verder kijken dan het lesje uit een schoolmethode. We helpen je ontdekken wat jij wilt bereiken met je leerlingen. En samen bouwen we aan je zelfvertrouwen om dat op jouw manier vorm te geven.

Agenda online voorlichting

Online in gesprek met de opleiding

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Op de sociale kanalen laten studenten van de opleiding zien hoe hun leven als student eruit ziet. Onze online ambassadeurs komen uit diverse klassen en leerjaren. Iedere student deelt wat hem bezig houdt en beantwoordt ook jouw vragen over de opleiding.

Instagram Lerarenopleidingen exacte vakken

Proef de sfeer van de Lerarenopleidingen Exacte vakken en bekijk de foto's en video's van de studenten

Stel je vraag via Instagram

Nina, student Lerarenopleiding Wiskunde

Zelf heb ik het vwo afgerond, waardoor de keuze voor een hbo niet voor de hand lag. Toch heb ik een weloverwogen keuze kunnen maken. Een beeld vormen over een bepaalde studie is moeilijk (hoe ziet een dag eruit?). Helemaal in deze tijd. Daarom help ik jou graag door het beantwoorden van vragen over mijn studie.

Stel je vraag via Instagram

Lieke, student Lerarenopleiding Wiskunde

Hoi, mogelijk toekomstige studiegenoot! Ik ben Lieke, eerste/tweedejaars student voltijd aan de lerarenopleiding Wiskunde. Ik weet hoe lastig het kan zijn om een studie te kiezen, ik heb namelijk hiervoor nog een heel andere andere opleiding gedaan. In deze wiskundeopleiding voel ik me helemaal thuis. Je leert veel in de lessen, en tijdens  je stage al gelijk hoe het is om als docent voor de klas te staan. Behalve dat je natuurlijk veel leert op de opleiding is er ook tijd voor ontspanning met je klasgenoten tussen lessen door. Wil je nog meer weten over de opleiding? Mail mij gerust!

Mail Lieke

Jesse, student lerarenopleiding Wiskunde

Hallo toekomstige hbo-student! Ik heb in eerste instantie geen goede studiekeuze gemaakt en ben de lerarenopleiding Wiskunde gaan doen toen ik besefte waar mijn hart lag: leerlingen beter maken en verder helpen! Ik ben dan ook studentassistent bij de eerstejaars.
Tijdens de opleiding leer je dat: niet alleen hoe je integralen moet berekenen, maar ook hoe je met leerlingen om moet gaan en welke rollen een docent allemaal heeft. De stage is dus ook een belangrijk en leerzaam onderdeel.
Het bevalt mij zeer goed. We zijn een niet al te grote opleiding en daarom ben je snel al erg hecht met elkaar. Het docententeam is jong, fanatiek en altijd bereid te helpen. Heb je nog vragen? Mail me maar!

Mail Jesse

Dogan, student Lerarenopleiding Wiskunde

Hallo allemaal, ik ben Dogan Ates van de Lerarenopleiding Wiskunde. Ik weet heel goed dat het maken van een studiekeuze best moeilijk kan zijn. Ik zocht namelijk ook naar een opleiding die uitdagend en interessant was voor mij. Uiteindelijk koos ik voor de Lerarenopleiding Wiskunde: om een nieuwe uitdaging aan te gaan en te bewijzen dat het vak Wiskunde heel leuk en leerzaam kan zijn. Om hierin te slagen hebben de opleidingsdocenten van de Hogeschool Rotterdam mij heel erg geholpen. Kijk naar naar mijn filmpje. Voel jij hier ook wel voor, maar heb je nog vragen over deze opleiding? Aarzel niet en voel je vrij om mij te mailen!

Stuur mij een e-mail

Kijk naar het filmpje

Wat zeggen studenten over de opleiding?

‘Het is een fantastisch gevoel om te zien als bij iemand het kwartje valt.’

Nina, tweedejaars Wiskunde

De opleiding in harde cijfers

Wil je weten wat voor cijfer studenten de opleiding geven? Hoe de opleding precies is opgebouwd? Hier staat alles op een rij.

Geïnteresseerd in andere opleidingen?