Natuurkunde draait om méér dan Newton

Natuurkunde vind je overal terug. Je smartphone staat er bol van, maar ook zoiets simpels als je omafiets is een optelsom van natuurkundige principes. Jij snapt dat en wilt als leraar zelf antwoorden vinden, maar ook je kennis delen met je leerlingen, hen enthousiast maken over natuurkunde aan de hand van voorbeelden die aansluiten bij hun leefwereld.

Wij stomen je klaar voor het echte werk

Om leraar natuurkunde te worden heb je uiteenlopende skills nodig, naast kennis van het vak. Hoe houd je de aandacht vast? Hoe wek je abstracte principes tot leven? Hoe ga je om met de dynamiek van een klas? Wij helpen je hierbij. We leren je omgaan met de apparatuur in een natuurklas, maar ook hoe je met simpele apparaten principes kunt uitleggen. We helpen je ontdekken wat jij wilt bereiken met leerlingen. En bouwen aan je zelfvertrouwen om dat op jouw manier vorm te geven.

Wat zeggen studenten over de opleiding?

‘Ik hoop dat leerlingen met eenzelfde achtergrond als ik zich aan mij kunnen spiegelen. Dat had ik vroeger niet.’

Fatima, tweedejaars natuurkunde

‘Tijdens drama doen we rollenspellen om bepaalde situaties in de klas na te bootsen.’

Satisa, tweedejaars natuurkunde

‘Ik wil iets kunnen betekenen voor een ander, natuurkunde is daar het middel voor.’

Sophie, tweedejaars natuurkunde

De opleiding in harde cijfers

Wil je weten wat voor cijfer studenten de opleiding geven? Hoe de opleding precies is opgebouwd? Hier staat alles op een rij.

Geïnteresseerd in andere opleidingen?