Frans draait om méér dan le of la

Als leraar Frans doe je meer dan leerlingen het verschil tussen le of la uitleggen. Je maakt hen enthousiast over de Franse taal, maar brengt hen ook de belangrijke aspecten van de Franse en francofone cultuur bij. Denk hierbij aan muziek en literatuur, maar ook hoe wij rechtdoorzee Nederlanders verschillen van de Fransen. Belangrijk, want nog steeds zijn landen als Frankrijk en België belangrijk handelspartners van Nederland en populaire vakantiebestemmingen.

Wij stomen je klaar voor het echte werk

Om leraar Frans te worden heb je uiteenlopende skills nodig, naast kennis van de taal. Hoe bereid je een les voor? Hoe stimuleer je taalvaardigheid bij leerlingen? Hoe ga je om met de dynamiek van een klas? We helpen je daarbij tijdens de lessen vakdidactiek. Uiteraard spreken we veel Frans. Op je stageschool breng je wat je hebt geleerd in praktijk en tijdens excursies én een drie maanden durende studie in Frankrijk word je ondergedompeld in de Franse taal en cultuur. Een onmisbare ervaring voor elke docent Frans.

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Op de sociale kanalen laten studenten van de opleiding zien hoe hun leven als student eruit ziet. Onze online ambassadeurs komen uit diverse klassen en leerjaren. Iedere student deelt wat hem bezig houdt en beantwoordt ook jouw vragen over de opleiding.

Alecsandra Carmati, tweedejaarsstudent lerarenopleiding Frans

Welkom beste studiekiezers!  Mijn naam is Alecsandra en ik ben 21 jaar. Waarom heb ik gekozen voor deze opleiding? Ten eerste vind ik het ontzettend leerzaam en fascinerend om met leerlingen te kunnen werken. Naast het feit dat de leerlingen een nieuwe taal aanleren, zie je ze niet alleen groeien wat betreft hun leerproces, maar ook als individuen. Het is toch heel mooi als jij als docent een steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van deze leerlingen. Bovendien bereidt de opleiding je heel goed voor het beroep! Naast de lessen in het Frans waarbij je veel leert over de Franse taal en cultuur, krijgen wij ook beroepsopleidende vakken zoals Vakdidactiek. De docenten op de HR weten hun lessen inspirerend over te brengen en weten zij jou te begeleiden waar nodig. Daarnaast, wat ook heel fijn is, is dat je al in het eerste jaar kennis maakt met dit beroep door stage te lopen. Hierbij leer je al snel wat het beroep inhoudt en of het bij je past. Aangezien ik erg sociaal en behulpzaam ben, past deze opleiding heel goed bij mij. Ook bij jou? Mocht het zo zijn dat je vragen hebt over de opleiding, mail mij gerust.

Mail Alecsandra

Henriett Gerda, Opleidingscoördinator Frans en Duits

Beste studiekiezer, leuk dat je geïnteresseerd bent in onze lerarenopleiding. Mijn naam is Henriett. Ik ben de opleidingscoördinator van de lerarenopleidingen Frans en Duits. Samen met mijn collega’s zetten we ons in om enthousiaste en vakkundige docenten op te leiden. De kracht van onze opleidingen zit hem in de kleinschaligheid, door een intensieve en persoonlijke begeleiding staat je ontwikkeling bij ons centraal. Heb je vragen over de mogelijkheden binnen deze opleidingen, wil je een concreet beeld krijgen, hoe je studie bij ons eruit zou kunnen zien dan kun je me mailen. Ik zie uit naar onze kennismaking en interessante gesprekken.

Stuur mij een e-mail

Wat zeggen studenten over de opleiding?

‘Ik luisterde veel naar Franse muziek, keek veel Franse films. Zo is de passie voor Frans ontstaan.’

Max, tweedejaars Frans

'Ik heb een onwijze talenknobbel, daar moest ik wat mee doen.’

Alecsandra, tweedejaars Frans

De opleiding in harde cijfers

Wil je weten wat voor cijfer studenten de opleiding geven? Hoe de opleding precies is opgebouwd? Hier staat alles op een rij.

Geïnteresseerd in andere opleidingen?