Duits draait om méér dan naamvallen

Als leraar Duits ben je met meer bezig dan naamvallen drillen. Jij maakt leerlingen enthousiast voor de Duitse taal, maar brengt hen ook leerzame zaken uit de cultuur van Duitstalige landen bij. Denk muziek, literatuur, filosofie, maar ook hoe wij rechtdoorzee Nederlanders verschillen van onze Duitse buren. Belangrijk, want nog steeds zijn landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland belangrijke handelspartners van Nederland én populaire vakantiebestemmingen.

Wij stomen je klaar voor het echte werk

Om leraar Duits te worden heb je uiteenlopende skills nodig, naast kennis van de Duitse taal, geschiedenis en cultuur. Hoe houd je de aandacht vast? Hoe breng je het vak Duits tot leven? Hoe ga je om met de dynamiek van een klas? Die skills doe je bij ons op in een omgeving waar docenten en studenten intensief samenwerken. We spreken vanzelfsprekend veel Duits, maar begeleiden je ook individueel. Je loopt elk jaar stage en gaat regelmatig op taal- en cultuurexcursie in het buitenland.

Kom in contact met de opleiding Duits

Online kennismaken met studenten en/of docenten

Wat zeggen studenten over de opleiding?

‘Als je middelbare scholieren lesgeeft, ben je ook aan het opvoeden. Heel bijzonder eigenlijk.’

Jordi, tweedejaars Duits

Als onderdeel van een les hebben we een escape room gebouwd. Gaaf toch?!

Cindy, tweedejaars Duits

De opleiding in harde cijfers

Wil je weten wat voor cijfer studenten de opleiding geven? Hoe de opleding precies is opgebouwd? Hier staat alles op een rij.

Locatie opleiding

Hier ga je studeren

Museumpark laagbouw

Ben jij benieuwd hoe locatie Museumpark er van binnen uit ziet? Eerstejaars student Patrick geeft je in deze vlog een rondleiding op zijn favoriete locatie. Hij laat onder andere de hoog- en laagbouw zien, waar hij met vrienden afspreekt en waar hij lekker in het zonnetje zit in de zomer.

Alle informatie over locatie Museumpark laagbouw

Rotterdam, stad om te studeren en te wonen

Geïnteresseerd in andere opleidingen?