Duits draait om méér dan naamvallen

Als leraar Duits ben je met meer bezig dan naamvallen drillen. Jij maakt leerlingen enthousiast voor de Duitse taal, maar brengt hen ook leerzame zaken uit de cultuur van Duitstalige landen bij. Denk muziek, literatuur, filosofie, maar ook hoe wij rechtdoorzee Nederlanders verschillen van onze Duitse buren. Belangrijk, want nog steeds zijn landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland belangrijke handelspartners van Nederland én populaire vakantiebestemmingen.

Wij stomen je klaar voor het echte werk

Om leraar Duits te worden heb je uiteenlopende skills nodig, naast kennis van de Duitse taal, geschiedenis en cultuur. Hoe houd je de aandacht vast? Hoe breng je het vak Duits tot leven? Hoe ga je om met de dynamiek van een klas? Die skills doe je bij ons op in een omgeving waar docenten en studenten intensief samenwerken. We spreken vanzelfsprekend veel Duits, maar begeleiden je ook individueel. Je loopt elk jaar stage en gaat regelmatig op taal- en cultuurexcursie in het buitenland.

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Op de sociale kanalen laten studenten van de opleiding zien hoe hun leven als student eruit ziet. Onze online ambassadeurs komen uit diverse klassen en leerjaren. Iedere student deelt wat hem bezig houdt en beantwoordt ook jouw vragen over de opleiding.

Hallo liebe Leute!

Mijn naam is Cindy Graute, ik ben 18 jaar oud en zit nu in het tweede jaar van de lerarenopleiding Duits (voltijd). De grootste reden dat ik deze opleiding ben gaan doen is door mijn eigen docente Duits. Daarnaast vind ik de uitdaging om leerlingen voor het vak Duits te motiveren en ze in de taal te zien groeien erg leuk en mooi. Ik heb het enorm naar mijn zin op de HR, de docenten zijn super en het is echt heel persoonlijk. In het eerste jaar begin je met stage lopen en ga je ontdekken of het beroep bij je past. Graag beantwoord ik al je vragen, zodat je met een gerust hart kan beginnen met de lerarenopleiding Duits! Tschüssi und bis bald!

Stel je vraag via Instagram

Henriett Gerda, Opleidingscoördinator Duits en Frans

Beste studiekiezer, leuk dat je geïnteresseerd bent in onze lerarenopleiding. Mijn naam is Henriett. Ik ben de opleidingscoördinator van de lerarenopleidingen Frans en Duits. Samen met mijn collega’s zetten we ons in om enthousiaste en vakkundige docenten op te leiden. De kracht van onze opleidingen zit hem in de kleinschaligheid, door een intensieve en persoonlijke begeleiding staat je ontwikkeling bij ons centraal. Heb je vragen over de mogelijkheden binnen deze opleidingen, wil je een concreet beeld krijgen, hoe je studie bij ons eruit zou kunnen zien dan kun je me mailen. Ik zie uit naar onze kennismaking en interessante gesprekken.

Stuur mij een e-mail

Wat zeggen studenten over de opleiding?

‘Als je middelbare scholieren lesgeeft, ben je ook aan het opvoeden. Heel bijzonder eigenlijk.’

Jordi, tweedejaars Duits

Als onderdeel van een les hebben we een escape room gebouwd. Gaaf toch?!

Cindy, tweedejaars Duits

De opleiding in harde cijfers

Wil je weten wat voor cijfer studenten de opleiding geven? Hoe de opleding precies is opgebouwd? Hier staat alles op een rij.

Geïnteresseerd in andere opleidingen?