Menu Zoeken English

Online open dag lerarenopleidingen in moderne en vreemde talen

Voltijd Bachelor

Sta je op het punt om een studiekeuze te maken, maar ben je er nog niet helemaal uit? Denk je dat een lerarenopleiding bij je past of twijfel je daar nog aan? Op deze pagina bieden we je online mogelijkheden om kennis te maken met de lerarenopleidingen Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie van de lerarenopleidingen Nederlands, Engels, Frans en Duits

Docent Ahmet Chakioglou geeft een presentatie over de voltijd lerarenopleidingen op het gebied van Talen. Ahmet geeft antwoord op vragen zoals: wat je kunt verwachten van de opleiding en hoe de komende 4 jaar eruit zien. Bekijk de video en krijg een beter beeld van de opleidingen.

Docenten Nederlands van Hogeschool Rotterdam over studie en leven.

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Ben je benieuwd naar de lerarenopleiding Talen? Graag vertellen onze studenten hier meer over: wat ze leren, wat ze moeilijk vinden en hoe ze hun studie combineren met hun vrije tijd. De studenten bieden graag hun hulp aan bij het maken van jouw studiekeuze, dus heb je vragen aan hen, stel ze gerust.

Joey, student lerarenopleiding Engels

Mijn naam is Joey Saarloos, en ik volg de opleiding tot Docent Engels VT aan de Hogeschool Rotterdam. Ik ben hier om al jouw vragen te beantwoorden over de opleiding, dus als je iets wilt weten over de lessen, de school, de vakken of iets heel anders, wees niet bang en stuur me gerust een berichtje, dan help ik je graag! ­čśâ

 

Mail Joey 

Emmie, docent lerarenopleiding Engels

Beste studiekiezer, leuk dat je geïnteresseerd bent in de lerarenopleiding! Mijn naam is Emmie. Ik werk als docent Engels aan de lerarenopleiding en houd me samen met een aantal collega's ook bezig met de intake van nieuwe voltijdstudenten Engels. Heb je vragen over het studeren bij de lerarenopleiding Engels voltijd, dan kun je mij een e-mail studeren. Ik zie uit naar jullie mail!


Mail Emmie 

Alecsandra Carmati, tweedejaarsstudent lerarenopleiding Frans

Welkom beste studiekiezers!  Mijn naam is Alecsandra en ik ben 21 jaar. Waarom heb ik gekozen voor deze opleiding? Ten eerste vind ik het ontzettend leerzaam en fascinerend om met leerlingen te kunnen werken. Naast het feit dat de leerlingen een nieuwe taal aanleren, zie je ze niet alleen groeien wat betreft hun leerproces, maar ook als individuen. Het is toch heel mooi als jij als docent een steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van deze leerlingen. Bovendien bereidt de opleiding je heel goed voor het beroep! Naast de lessen in het Frans waarbij je veel leert over de Franse taal en cultuur, krijgen wij ook beroepsopleidende vakken zoals Vakdidactiek. De docenten op de HR weten hun lessen inspirerend over te brengen en weten zij jou te begeleiden waar nodig. Daarnaast, wat ook heel fijn is, is dat je al in het eerste jaar kennis maakt met dit beroep door stage te lopen. Hierbij leer je al snel wat het beroep inhoudt en of het bij je past. Aangezien ik erg sociaal en behulpzaam ben, past deze opleiding heel goed bij mij. Ook bij jou? Mocht het zo zijn dat je vragen hebt over de opleiding, mail mij gerust. 

 

Mail Alecsandra

Cindy, tweedejaarsstudent lerarenopleiding Duits

Hallo liebe Leute! Mijn naam is Cindy Graute en ik ben 18 jaar oud. De grootste reden dat ik deze opleiding ben gaan doen is door mijn eigen docente Duits. Daarnaast vind ik de uitdaging om leerlingen voor het vak Duits te motiveren en ze in de taal te zien groeien erg leuk en mooi. Ik heb het enorm naar mijn zin op de HR, de docenten zijn super en het is echt heel persoonlijk. In het eerste jaar begin je met stage lopen en ga je ontdekken of het beroep bij je past. Graag beantwoord ik al je vragen, zodat je met een gerust hart kan beginnen met de lerarenopleiding Duits! Tsch├╝ssi und bis bald!

 

Stel je vraag via Instagram 

Henriett GerdaOpleidingsco├Ârdinator Duits en Frans

Beste studiekiezer, leuk dat je ge├»nteresseerd bent in onze lerarenopleiding. Mijn naam is Henriett. Ik ben de opleidingsco├Ârdinator van de lerarenopleidingen Frans en Duits. Samen met mijn collegaÔÇÖs zetten we ons in om enthousiaste en vakkundige docenten op te leiden. De kracht van onze opleidingen zit hem in de kleinschaligheid, door een intensieve en persoonlijke begeleiding staat je ontwikkeling bij ons centraal. Heb je vragen over de mogelijkheden binnen deze opleidingen, wil je een concreet beeld krijgen, hoe je studie bij ons eruit zou kunnen zien dan kun je me mailen. Ik zie uit naar onze kennismaking en interessante gesprekken.

Mail voor Duits

 

Mail voor Frans

Marjolein, tweedejaarsstudent lerarenopleiding Nederlands

Mijn naam is Marjolein Tuk, ik ben 21 jaar oud en zit in het tweede jaar van de Lerarenopleiding Nederlands (voltijd). Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag wil bijdragen aan het taalniveau van leerlingen en hen wil enthousiasmeren voor de Nederlandse taal. Daarnaast wil ik mij inzetten voor kwalitatief sterk en interessant (taal)onderwijs. Sinds halverwege het eerste jaar geef ik twee dagen per week les op mijn stageschool. Naast het studeren ben ik werkzaam als peercoach; ik begeleid studenten op het gebied van studievaardigheden. Ook werk ik voor het Taalcentrum op de hogeschool. Hier help ik studenten van verschillende leerjaren en opleidingen bij taalproblemen. Als je vragen hebt over de Lerarenopleiding Nederlands, de stages, Hogeschool Rotterdam of iets anders, help ik je graag! 

 

Mail Marjolein

Dimitri, tweedejaarsstudent lerarenopleiding Nederlands

Mijn naam is Dimitri Sprokkereef. Ik ben tweedejaars student van de voltijd, waar ik leer om mijn liefde voor taal te combineren met mijn liefde voor het onderwijs. Ik deel graag mijn plezier in de taal en literatuur; daarnaast wil ik als docent een bijdrage leveren aan de burgerschapsvorming en groeiende kennis van de wereld van leerlingen en studenten. Momenteel loop ik stage op het Zadkine College waar ik verschillende beroepsgerichte vakken geef, zoals notuleren en correspondentie. Op Hogeschool Rotterdam ben ik naast student ook actief als peercoach voor medestudenten en werk ik voor het Taalcentrum van de hogeschool. Je kunt bij vragen over de opleiding contact met mij opnemen.

 

Mail Dimitri

Marlies, docent lerarenopleiding Nederlands

Beste studiekiezer, leuk dat je geïnteresseerd bent in de lerarenopleiding! Ik ben werkzaam als docent Nederlands aan de lerarenopleiding Nederlands en daarnaast studieloopbaancoach van de eerstejaarsstudenten in de voltijd. Heb je vragen over het studeren aan de lerarenopleiding Nederlands, dan kun je mij die stellen via IVL-Nederlands@hr.nl. Mocht je liever willen chatten, dan kan dat ook. Ik neem contact met je op om een chatmoment af te spreken. Hopelijk zien we elkaar snel online en in september in het klaslokaal!

 

Mail Marlies 

Meer weten?

Bekijk de praktische informatie

Op de opleidingspagina's vind je alle informatie over de inhoud en opbouw van de opleidingen:

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen