Online open dag lerarenopleidingen exacte vakken

Voltijd Bachelor

Sta je op het punt om een studiekeuze te maken, maar ben je er nog niet helemaal uit? Denk je dat een lerarenopleiding bij je past of twijfel je daar nog aan? Op deze pagina bieden we je online mogelijkheden om kennis te maken met de lerarenopleidingen in de exacte vakken. Onze exacte lerarenopleidingen bestaan uit Biologie, Natuurkunde en Wiskunde.

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie van de exacte lerarenopleidingen

Docent Janneke Hoekman geeft een algemene presentatie over de exacte lerarenopleidingen Biologie, Natuurkunde, Wiskunde en Technisch Beroepsonderwijs. Janneke vertelt over de opleidingen en geeft antwoord op vragen zoals: wat je kan verwachten van de opleiding en hoe de komende 4 jaar eruit zien. Bekijk de video en krijg een beter beeld van de opleidingen.

Agenda webinars

Online in gesprek met de opleiding

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Op de sociale kanalen laten studenten van de opleiding zien hoe hun leven als student eruit ziet. Onze online ambassadeurs komen uit diverse klassen en leerjaren. Iedere student deelt wat hem bezig houdt en beantwoordt ook jouw vragen over de opleiding.

Instagram Lerarenopleidingen exacte vakken

Proef de sfeer van de Lerarenopleidingen Exacte vakken en bekijk de foto's en video's van de studenten

Pien, eerstejaarsstudent Lerarenopleiding Biologie

Een studiekeuze maken vond ik ook best lastig. Ik zit bij deze opleiding helemaal op mijn plek en dat komt vooral omdat ik veel informatie heb gevraagd aan studenten van deze opleiding. Ik zou jou nu ook graag willen helpen! Schroom niet en stel je vragen, dit kan via mijn instagramaccount.

Nina, tweedejaars student voltijd Lerarenopleiding Wiskunde

Zelf heb ik het vwo afgerond, waardoor de keuze voor een hbo niet voor de hand lag. Toch heb ik een weloverwogen keuze kunnen maken. Een beeld vormen over een bepaalde studie is moeilijk (hoe ziet een dag eruit?). Helemaal in deze tijd. Daarom help ik jou graag door het beantwoorden van vragen over mijn studie.

Lieke, eerstejaarsstudent Lerarenopleiding Wiskunde

Hoi, mogelijk toekomstige studiegenoot! Ik ben Lieke, eerste/tweedejaars student voltijd aan de lerarenopleiding Wiskunde. Ik weet hoe lastig het kan zijn om een studie te kiezen, ik heb namelijk hiervoor nog een heel andere andere opleiding gedaan. In deze wiskundeopleiding voel ik me helemaal thuis. Je leert veel in de lessen, en tijdens  je stage al gelijk hoe het is om als docent voor de klas te staan. Behalve dat je natuurlijk veel leert op de opleiding is er ook tijd voor ontspanning met je klasgenoten tussen lessen door. Wil je nog meer weten over de opleiding? Mail mij gerust!

Mail Lieke

Jesse, derdejaars student voltijd lerarenopleiding Wiskunde

Hallo toekomstige hbo-student! Ik heb in eerste instantie geen goede studiekeuze gemaakt en ben de lerarenopleiding Wiskunde gaan doen toen ik besefte waar mijn hart lag: leerlingen beter maken en verder helpen! Ik ben dan ook studentassistent bij de eerstejaars.
Tijdens de opleiding leer je dat: niet alleen hoe je integralen moet berekenen, maar ook hoe je met leerlingen om moet gaan en welke rollen een docent allemaal heeft. De stage is dus ook een belangrijk en leerzaam onderdeel.
Het bevalt mij zeer goed. We zijn een niet al te grote opleiding en daarom ben je snel al erg hecht met elkaar. Het docententeam is jong, fanatiek en altijd bereid te helpen. Heb je nog vragen? Mail me maar!

Mail Jesse

Anne Hazenberg, docent Lerarenopleiding Natuurkunde

Beste studiekiezer, leuk dat je geïnteresseerd bent in de opleiding leraar Natuurkunde! Mijn naam is Anne Hazenberg en ik ben één van de docenten van deze opleiding. Ik geef natuurkunde, vakdidactiek en practicum. Daarnaast ben ik studieloopbaancoach van jaar 1 en 2. Heb je vragen over de voltijdopleiding leraar Natuurkunde, dan kun je mij terecht. Je kunt mij per mail bereiken. Daarnaast is het ook mogelijk om je vragen in een digitaal face-to-face gesprek te stellen. Dit gesprek zal dan plaatsvinden via Teams. Hopelijk kan ik jullie helpen bij het maken van een goede studiekeuze en wellicht tot september.

Mail Anne Hazenberg

Yvonne, derdejaarsstudent Lerarenopleiding Natuurkunde

Beste studiekiezer, mijn naam is Yvonne en ik ben derdejaars student aan de voltijd lerarenopleiding natuurkunde.
De lerarenopleiding Natuurkunde bevalt mij erg goed, omdat het een kleine opleiding is. De begeleiding op individueel niveau is hierdoor erg sterk en het is erg gezellig.
Leren doe je niet alleen uit de boeken en op de hogeschool, maar ook veel in de praktijk, door het lopen van stages. Ik kan mij voorstellen dat je nog vragen hebt, aarzel niet om mij te mailen.

Mail Yvonne

Sven, student lerarenopleiding Natuurkunde

Heey, ik ben Sven!
En ik heb ook ooit de moelijke studiekeuze moeten maken. Ondanks alles zit ik helemaal op mijn plek bij lerarenopleiding Natuurkunde en kan ik jouw vragen goed beantwoorden! Ik kom zelf direct van de havo dus ik weet hoe de overstap is. Stuur mij gerust een dm via Instagram.

Meer weten?

Bekijk de praktische informatie

Op de opleidingspagina's vind je alle informatie over de inhoud en opbouw van de opleidingen: