Biologie draait om meer dan celdeling of DNA

Als leraar biologie doe je veel meer dan uitleggen hoe de mens in elkaar steekt. Biologie is namelijk overal. Dagelijks zie je overal verschijnselen die te maken hebben met biologie, als je maar goed kijkt. Als leraar biologie maak jij leerlingen nieuwsgierig naar de levende wereld om ons heen. Je voert samen experimenten uit die antwoord geven op belangrijke vragen en leert leerlingen scherp waarnemen en kritisch denken.

Wij stomen je klaar voor het echte werk

Om leraar biologie te worden heb je uiteenlopende skills nodig, naast kennis van het vak. Hoe houd je de aandacht vast? Hoe wek je abstracte concepten tot leven? Hoe ga je om met de dynamiek van een klas? Wij helpen je hierbij. Door praktijk met theorie te combineren, veel samen te werken en je intensief te begeleiden. We helpen je ontdekken wat jij wilt bereiken met leerlingen. En bouwen aan je zelfvertrouwen om dat op jouw manier vorm te geven.

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Op de sociale kanalen laten studenten van de opleiding zien hoe hun leven als student eruit ziet. Onze online ambassadeurs komen uit diverse klassen en leerjaren. Iedere student deelt wat hem bezig houdt en beantwoordt ook jouw vragen over de opleiding.

Instagram Lerarenopleidingen exacte vakken

Proef de sfeer van de Lerarenopleidingen Exacte vakken en bekijk de foto's en video's van de studenten

Pien, eerstejaarsstudent Lerarenopleiding Biologie

Een studiekeuze maken vond ik ook best lastig. Ik zit bij deze opleiding helemaal op mijn plek en dat komt vooral omdat ik veel informatie heb gevraagd aan studenten van deze opleiding. Ik zou jou nu ook graag willen helpen! Schroom niet en stel je vragen, dit kan via mijn instagramaccount.

Janneke, docent lerarenopleiding Biologie

Leuk dat je erover nadenkt om de lerarenopleiding Biologie te gaan doen! Mijn naam is Janneke Verloop en ik geef les, ik doe intakegesprekken en ben studieloopbaancoach bij de Lerarenopleiding Biologie. Heb je vragen over de lerarenopleiding Biologie, het zij-instroomtraject of de kopopleiding, neem dan gerust contact met mij op. We organiseren ook webinars als vervanging van de open dag, waar we meer vertellen over de lerarenopleiding Biologie, het lesprogramma, excursies en practica en waar je gelegenheid hebt om vragen te stellen. Je kunt mij bereiken per e-mail, maar we kunnen ook een afspraak maken voor een (video)gesprek.

Mail docent Janneke

Elise, tweedejaarsstudent Lerarenopleiding Biologie

Het maken van een keuze voor je studie heb ook ik mee geworsteld. Maar na drie keer is het scheepsrecht toch? Op dit moment zit ik perfect en dat kwam voor mij omdat ik veel heb gekletst met studenten en docenten van de opleiding. Juist omdat ik weet hoe lastig kan zijn deze mensen te vinden zeg ik, hier ben ik en stel je vragen! Maar als je gewoon wil kletsen over de opleiding is dat natuurlijk ook goed. Via mijn instagram account ben ik te benaderen.

Stuur een bericht via Instagram

Gabriëlle, tweedejaarsstudent Lerarenopleiding Biologie

Twijfel jij nog over je studiekeuze of wil jij graag switchen van opleiding? Hoe kan je (top)sport combineren met school? Jouw vragen zijn bij mij op het juiste adres. Ik vertel je graag over mijn eigen ervaringen hierbij en over de inhoud van de Lerarenopleiding Biologie. Stuur gerust een berichtje naar mijn instagramaccount en wie weet zie ik jou op de opleiding!

Stel je vraag via Instagram

Wat zeggen studenten over de opleiding?

‘De opleiding geeft je zelfvertrouwen om voor een klas te gaan staan.’

Meryem, derdejaars Biologie

De opleiding in harde cijfers

Wil je weten wat voor cijfer studenten de opleiding geven? Hoe de opleding precies is opgebouwd? Hier staat alles op een rij.

Geïnteresseerd in andere opleidingen?