Online open dag Informatica

Voltijd Bachelor

Sta je op het punt om een studiekeuze te maken, maar ben je er nog niet helemaal uit? Graag willen we je online verder helpen. Bij de opleiding Informatica leiden we je op tot software engineer. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van software voor diverse toepassingen. Je bent in staat complexe ICT-systemen te analyseren, ontwerpen en implementeren. Bekijk hieronder de online presentatie over de opleiding Informatica.

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie van de opleiding Informatica

In dit filmpje geven Marian Slingerland en Wendy Kleij, docenten bij de opleiding Informatica, je meer informatie over de opleiding. Wat houdt de opleiding in en hoe ziet de opleiding eruit? Daarnaast krijg je meer informatie over de aanmelding en de toelating.

Dit filmpje geeft een korte impressie van de (afstudeer)projecten waar Informatica studenten aan werkten.

Waarom kiezen studenten voor Informatica, wat is het moeilijkste vak en sluit de opleiding aan op de praktijk? Vierdejaarsstudent Ricardo vertelt je er graag. Heb je meer vragen over de opleiding? Neem dan contact op met onze ambassadeurs, die zich aan je voorstellen onderaan deze pagina.

Maak alvast kennis met programmeren

De Turtle workshop van de opleiding Informatica is ontworpen om te kunnen programmeren zonder voorgaande kennis nodig te hebben. Hierdoor kan iedereen alvast ervaring opdoen met programmeren. Door zelf codes op te stellen voor verschillende levels, leer je de structuur en werking van de programmeertaal Python (een dynamische programmeertaal die in de opleiding ook terugkomt).

Start de Turtle workshop

Stel je vragen aan één van onze studenten

Guus vindt het leuk om jou te helpen!

Ben je benieuwd naar de opleiding Informatica en wat studenten van deze studie vinden? Graag vertelt Guus meer over de studie en hoe het leven er als student Informatica uitziet. Graag helpt hij je bij het maken van jouw studiekeuze, dus heb je vragen, stel ze gerust.

Guus, tweedejaarsstudent opleiding Informatica

Hi! Mijn naam is Guus, tweedejaars student van de opleiding Informatica. Ik ben in Brussel opgegroeid en nadat ik daar 3 jaar heb gestudeerd, heb ik heel bewust voor de opleiding informatica in Rotterdam gekozen. Hier voel ik me helemaal thuis! Ben jij over deze opleiding aan het nadenken en heb je vragen? Neem dan gerust contact met me op per mail en misschien kan ik je verder helpen!

Stuur mij een e-mail

Studievereniging CSAR - voor informaticastudenten

IHoi wij zijn studievereniging CSAR, voor alle Informaticastudenten op Hogeschool Rotterdam. Daarnaast zijn een aantal van onze leden ook peercoaches bij de opleiding. Wij weten allemaal hoe spannend het is om te beginnen aan je opleiding, dus wij willen je helpen. Heb je vragen over de opleiding? Hoe het eerste jaar er uit ziet? Of wil je toch meer weten over hoe de studievereniging in zijn werk gaat? Laat het ons weten via de DM op Instagram!

Stel je vraag via Instagram