Online open dag Facility Management

Voltijd Bachelor

Sta je op het punt om een studiekeuze te maken, maar ben je er nog niet helemaal uit? Is Facility Management de opleiding die bij je past of twijfel je daar nog aan? Op deze pagina bieden we je online mogelijkheden om kennis te maken met deze opleiding.

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie van de opleiding Facility Management

Docent Ingrid de Nood geeft samen met Birgit (derdejaarsstudent) en Yara (tweedejaarsstudent) antwoord op vragen zoals: wat kan je verwachten van de opleiding? Welke type studenten studeren er? Hoe zien de komende vier jaar eruit en welke activiteiten organiseren we naast je studie? Bekijk de video en krijg een beter beeld van de opleiding.

Agenda webinars en Q&A sessie

Online in gesprek met de opleiding

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Ben je benieuwd naar de opleiding Facility Management en wat studenten van de opleiding Facility Management aan Hogeschool Rotterdam zoal doen? Op Instagram laten onze ‘social media-ambassadeurs’ zien hoe hun leven er als student uitziet: wat ze leren, wat ze moeilijk vinden en hoe ze hun studie combineren met hun vrije tijd. Ook hebben we een studievereniging en peercoaches. De studenten bieden graag hun hulp aan bij het maken van jouw studiekeuze, dus heb je vragen aan hen, stel ze gerust om erachter te komen hoe het nu écht is om Facility Management te studeren.

Olga, eerstejaarsstudent opleiding Facility Management

Dit schooljaar ben ik gestart bij de opleiding. Ik ben direct na het behalen van mijn havo-diploma verder gegaan op het hbo. Ik woon in Rotterdam en dus kom ik op de fiets naar school. Misschien heb je mij weleens gezien. Ik beheer een Instagram-account van de opleiding Facility management. Hier post ik over de projecten die we krijgen en laat ik je meekijken bij de lessen die we hebben. Ik vind het leuk om te communiceren én te organiseren. Wil je meer weten over de opleiding en over mijn ervaringen? Neem dan gerust contact met mij op! Lieve groet, Olga

Yara, tweedejaarsstudent opleiding Facility Management

Ik kan me goed voorstellen dat het lastig is om de juiste studiekeuze te maken. Zelf heb ik mijn havo-diploma behaald en mbo-opleiding Bedrijfsleiding afgerond, gewerkt als leidinggevende bij Blokker en heb ik drie tussenjaren gehad voordat ik wist dat ik deze opleiding wilde doen. Ik ben nu 22 jaar en blij met de omweg die ik heb genomen. Ik weet dat ik hier 100% op mijn plek zit. Ik houd van problemen oplossen, samenwerken en leiding geven. Wil je meer weten over de opleiding en over mijn ervaringen? Neem dan gerust contact met mij op! Lieve groet, Yara

Matthijs en Birgit, derdejaarsstudenten opleiding Facility Management

Wij zijn Birgit en Matthijs. Twee maanden terug hebben wij onze managementstage afgerond. Tijdens deze stage hebben wij onze leidinggevende vaardigheden verder ontwikkeld door medewerkers aan te sturen, een voorstel te doen voor het verbeteren van een facilitair proces en te onderhandelen over leverancierscontracten. Momenteel maken wij voor een echt bedrijf een nieuwe facilitaire strategie.
Birgit: “Mijn vooropleiding is mbo Facilitair leidinggevende (niveau 4). Matthijs: “Mijn vooropleiding is havo. Willen jullie meer weten over de opleiding en onze ervaringen? Wil je meer weten over hoe het is om de stap van het mbo naar het hbo te maken? Dan zien we graag jouw vragen tegemoet! Lieve groet, Birgit & Matthijs

Anouk, vierdejaarsstudent opleiding Facility Management

Ik ben Anouk en ik woon sinds kort op kamers in Rotterdam. Twee maanden terug, heb ik de minor Festivalmanagement afgerond en momenteel ben ik bezig met mijn  afstudeerstage bij GOM. Ik doe onderzoek naar hoe je medewerkers kunt binden en boeien binnen de schoonmaakbranche van hotels. Mocht je iets willen weten over het verloop van de opleiding of heb je specifiek vragen over een bepaald leerjaar? Wil je meer weten over wonen in Rotterdam, stages of minoren? Voel je vrij en stel gerust je vragen en ik beantwoord ze met liefde. Lieve groet, Anouk

Studievereniging SVFMR

SVFMR is de studievereniging van de opleiding Facility Management. Wij zijn een super gezellige vereniging die het de studenten graag naar de zin maakt. We organiseren allerlei evenementen, van een beerpongtoernooi tot een kerstfeest, van een kroegentocht tot een avondje bowlen. En natuurlijk zijn we niet alleen maar met leuke dingen bezig. Ook een bedrijfsbezoek organiseren we graag zodat je interessante bedrijven van binnen kan bekijken. Bij ons maak je vriendschappen voor het leven en leer je mensen kennen van alles verschillende Jaren!

Peercoaches Facility Management

Als je studeert aan de opleiding Facility Management, kun je weleens ervaren dat het lastig is om huiswerk te maken en te plannen of wat en hoe je moet leren voor toetsen. Is dit bij jou het geval dan hebben we bij de opleiding peercoaches die jou hierbij kunnen helpen. Je kunt de peercoaches via Facebook, mail, app of in de wandelgangen benaderen om even met elkaar te gaan zitten. Daarnaast organiseren de peercoaches regelmatig bijlessen of sluiten ze aan bij de lessen om je ter plekke te helpen.

Stel je vraag via Facebook