Online open dag Ergotherapie

Voltijd Bachelor

Sta je op het punt om een studiekeuze te maken, maar ben je er nog niet helemaal uit? Is Ergotherapie de opleiding die bij je past of twijfel je daar nog aan? Op deze pagina bieden we je de online mogelijkheden om kennis te maken met deze opleiding.

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie van de opleiding Ergotherapie

Docent Eline Scheer- van Westing geeft een online voorlichting voor de opleiding Ergotherapie. Ze vertelt je over het beroep ergotherapie, zoals wat je precies gaat doen en waar je kan gaan werken. Ook is er aandacht voor de eigenschappen die nodig zijn om een goede ergotherapeut te worden en de vaardigheden en competenties die je als ergotherapeut hebt na het afronden van de studie. Vervolgens zal ze je wat meer over de opleiding zelf vertellen, zoals de leermethode, de opbouw over de jaren heen en de stages. Ook wordt er kort gekeken naar doorstuderen na je bachelor. Tot slot vertelt ze iets over de inschrijvingsprocedures en hoe je je vragen kunt stellen, mocht je die hebben.

Agenda online voorlichting

Online in gesprek met de opleiding

Maak kennis met onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Ben je benieuwd naar de opleiding Ergotherapie bij Hogeschool Rotterdam? Graag vertellen onze studenten hier meer over en bieden graag hun hulp aan bij het maken van jouw studiekeuze, dus heb je vragen aan hen, stel ze gerust om erachter te komen of deze studie bij je past.

Maxime, student Ergotherapie

Afgelopen jaar ben ik begonnen met de opleiding Ergotherapie. Hiervoor heb ik de mbo-opleiding Verpleegkunde gedaan. Daardoor kan ik wat vertellen over de overgang van mbo naar hbo en wat het verschil is. Ook heb ik een tussenjaar gehad. Er zijn tegenwoordig zoveel opleidingen, dat het lastig is om een keuze te maken. Als je vragen hebt over de opleiding, vind ik het leuk om deze te beantwoorden tijdens deze live Q&A sessie op Instagram. Tot dan!

Stel je vraag via Instagram

Mirthe, student Ergotherapie

Er is tegenwoordig zoveel keus, waardoor het lastig is om een opleiding te kiezen. Toen ik de opleiding Ergotherapie tegenkwam werd ik heel enthousiast en na een dag proefstuderen wist ik het zeker. Voor jou is deze keuze nog lastiger, omdat je niet langs kunt gaan bij de opleiding. Daarom hoop ik je te kunnen helpen om erachter te komen of Ergotherapie iets voor je is. Hiervoor heb ik een mbo-opleiding Productontwikkeling gedaan. Dus ook over de stap van het mbo naar hbo kan ik je wat meer vertellen.

Stel je vraag via Instagram

Nine, eerstejaarsstudent opleiding Ergotherapie

MIjn naam is Nine Hazelhorst. Ik zit nu in mijn eerste jaar van ergotherapie. Hiervoor heb ik psychologie gestudeerd, maar deze opleiding heb ik niet afgerond. Ik kan me dus goed voorstellen dat het lastig is om de juiste studie te kiezen! De opleiding is dit jaar heel anders dan voorgaande jaren. Ik ben zelf erg enthousiast over ergotherapie, dus als je vragen hebt over het vak of de opleiding kun je me een berichtje sturen!

Stuur mij een e-mail

Onze studenten aan het woord

Over de studie bij Hogeschool Rotterdam, het beroep en de toekomst

Denise, student Ergotherapie

Denise Verschoor is bijna afgestudeerd en beantwoordt vragen over haar studie en haar toekomst. Ze geeft ook tips voor nieuwe studenten.

Joyce, student Ergotherapie

Ik wil jullie graag wat vertellen over de opleiding en het beroep Ergotherapie omdat het niet zo bekend is. In de weekenden en vakanties werk ik op een woning met mensen die een ernstig verstandelijke beperking hebben. Hier leer ik veel van omdat ik na mijn opleiding graag in de gehandicaptenzorg wil werken als ergotherapeut. Lijkt het jou ook leuk om ergotherapeut te worden en zo anderen te kunnen helpen? Ik beantwoord graag je vragen over de opleiding en het beroep!

Lees het verhaal van Joyce en neem contact op