Online open dag Communication and Multimedia Design

Voltijd Bachelor

Is Communication and Multimedia Design de opleiding die bij je past of twijfel je daar nog aan? Bij deze opleiding ziet studeren er een beetje anders uit. Als ontwerper zit je weinig in de schoolbanken op de traditionele manier. Je werkt samen met elkaar in de studio, voor echte opdrachtgevers. Op de opleidingspagina vind je uitgebreide informatie over de opleiding en bekijk hieronder onze online open dag presentatie.

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie Communication and Multimedia Design

In deze video neemt docent Nikki Huisman je mee in het verhaal van de Communication & Multimedia Design opleiding. Waar leiden wij jou als student voor op? Met welke kennis en vaardigheden ga je aan de slag? Hoe ziet de opbouw van de studie eruit? En hoe onderscheidt onze opleiding en onze manier van werken (in studio's!) zich van andere CMD opleidingen?

Op bezoek bij de opleiding

Vlogster Kelly van der Sande bij CMD

Rotterdamse vlogster Kelly van der Sande bezoekt CMD Rotterdam. Hoe ziet de opleiding eruit? En waar zijn de studenten zoal mee bezig? Als CMD-er kun je vele kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld werken als digital designer, interaction designer of user experience designer. Je ziet het allemaal in deze vlog! Meer weten? Stel je vragen gerust aan onze studenten via instagram.

En meer

Maak kennis met het vak Design Challenge

Tijdens de Design Challenge werkten de eerstejaars studenten van team ‘Cuarto’ een concept uit voor een applicatie om ouderen meer te laten bewegen met behulp van matches met andere ouderen die ook graag meer willen bewegen, maar ook om sociaal contact zoeken. De studenten hebben hun prototype keer op keer getest bij de doelgroep, vanwege het corona virus best een uitdaging! Na elke ‘iteratie’ (een klein ontwerpprocesje binnen het ontwerpproces) hebben ze hun prototype weer aangepast of een nieuwe gemaakt en zijn ze opnieuw gaan testen.

Team Limon werkte aan een concept voor ouderen die de deur moeilijk uitkomen en afhankelijk zijn van zorg (mantelzorg en/of professionele verzorgers). Het concept heet "FF Onderuit" en zorgt ervoor dat de oudere zelfstandigheid ervaart, toch nog iets ziet van de wereld, zelfstandig en zonder hulp kan reizen en dit echt ervaart/beleeft. In dit filmpje zie je het proces dat Team Lemon doorliep in het ontwerpproces en daarbij de koppeling met de doelgroep (de ouderen) blijft maken. Hierdoor wordt de kans groter dat de doelgroep ook daadwerkelijk "FF Onderuit" gaat gebruiken."

Agenda webinars en Q&A sessies

Online in gesprek met de opleiding

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Ben je benieuwd naar de opleiding Communication and Multimedia Design? Onze studenten bieden graag hun hulp aan bij het maken van jouw studiekeuze, dus heb je vragen aan hen, stel ze gerust.

Susanne en Natasja, tweedejaars studenten opleiding Communication and Multimedia Design

Hoi! Binnen de opleiding zijn wij ook peercoaches van eerstejaars studenten. Hierdoor weten wij heel goed hoe spannend het is om aan een nieuwe studie te beginnen. Wil je weten wat je het eerste jaar te wachten staat, hoe het is om aan de opdrachten van opdrachtgevers te werken of wil je stiekem alleen weten hoe wij aan de eenhoorn kwamen? Stuur ons dan een berichtje via instagram.

Stel je vraag via Instagram