Online open dag Bouwkunde

Voltijd en duaal Bachelor

Sta je op het punt om een studiekeuze te maken, maar ben je er nog niet helemaal uit? Is Bouwkunde de opleiding die bij je past of twijfel je daar nog aan? We helpen je graag online verder!

Agenda online voorlichting

Online in gesprek met de opleiding

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Ben je benieuwd naar de opleiding Bouwkunde en wat Bouwkunde-studenten van Hogeschool Rotterdam zoal doen? Op Instagram laten onze ‘social media-ambassadeurs’ zien hoe hun leven er als student uitziet: wat ze leren, wat ze moeilijk vinden en hoe ze hun studie combineren met hun vrije tijd. De studenten bieden graag hun hulp aan bij het maken van jouw studiekeuze, dus heb je vragen aan hen, stel ze gerust om erachter te komen hoe het nu écht is om Bouwkunde te studeren.

Bas, tweedejaarsstudent opleiding Bouwkunde

Mijn naam is Bas Weststrate. Bij de opleiding Bouwkunde speelt jouw eigen creativiteit een grote rol. Eén van de redenen waarom ik voor deze studie heb gekozen. Ook vond ik het leuk dat de vakken natuurkunde en wiskunde worden toegepast. Natuurlijk wegens het coronavirus kunnen we geen open dag houden op onze hogeschool, maar voor vragen kun je altijd bij mij terecht.

Rachid, vierdejaarsstudent opleiding Bouwkunde

Hallo daar! Mijn naam is Rachid en ik zit momenteel in mijn afstudeerjaar. Ik doe onderzoek naar bouwtransport over water bij het bouwbedrijf Heijmans Woningbouw. Vanaf jongs af aan wilde ik altijd al iets met bouwkunde doen, maar wat precies? Geen idee. Gelukkig zijn er binnen de bouwsector allerlei richtingen die je uiteindelijk op kunt gaan: constructeur, uitvoerder, ontwerpmanager, projectleider, architect en ga zo maar door. Zelf heb ik, na het vmbo, de mbo-opleiding Bouwkunde gevolgd in een driejarig traject. Zo ben ik uiteindelijk bij mijn huidige opleiding terechtgekomen. Ben je benieuwd hoe ik mijn traject heb ervaren of heb je vragen over de opleiding? Schroom dan niet om een berichtje te sturen.

Emine, derdejaarsstudent opleiding Bouwkunde

Mijn naam is Emine. Wat de opleiding Bouwkunde aan Hogeschool Rotterdam zo bijzonder maakt is dat het één van de weinige opleidingen is die zich bezig houdt met innovatie in de bouw, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid en biobased. Je kunt dus veel meer in de bouw dan je soms denkt. Dat maakt het interessant. Tijdens de opleiding ben je vooral technisch en creatief bezig. Is dit iets wat jou leuk lijkt en heb je hier nog vragen over? Stuur mij gerust een berichtje via Instagram (een direct message is ok, een videocall liever niet).

Achmed, vierdejaarsstudent opleiding Bouwkunde

Mijn naam is Achmed. In Rotterdam is heel veel architectuur te vinden. Voor mij daarom de beste stad om Bouwkunde te studeren. Voor mijn studie ben ik van Leeuwarden naar Rotterdam verhuisd. Hiervoor heb ik mijn mbo-diploma behaald en na een studiekeuzecheck bleek ik veel technische vaardigheden te hebben. Uit alle technische opleidingen bij de hogeschool, sprong bouwkunde er vrijwel direct uit voor mij. Ben jij al zeker van je keuze maar heb je nog wel vragen? Of twijfel je juist? Stel je vragen gerust aan mij via Instagram.