Workshop Studiekeuze

Hoe vind je wat bij jou past?

Zit je in je voorlaatste of examenjaar van havo, vwo of mbo? Dan begint nu langzaamaan de oriëntatie op je studiekeuze. Maar...binnen het grote aanbod aan opleidingen in het hoger onderwijs is de vraag: ‘hoe vind je een studie die bij je past?’

Voor wie?

De online workshop Studiekeuze is bedoeld voor leerlingen uit havo 4/5, vwo 5/6 en mbo 4-studenten die snel op weg geholpen willen worden in het studiekeuzeproces.

Inhoud workshop

In deze online workshop van 2 uur gaan we in een groep van maximaal 8 personen met de volgende vragen aan de slag:

• Wat bepaalt jouw studiekeuze?
    Voor de ene student is het de inhoud van een opleiding, voor de ander de reistijd, en voor jou misschien de baangarantie. Je maakt een overzicht van de dingen die jij belangrijk vindt bij het maken van een studiekeuze.

• Wat vind je leuk?
    Kies je voor de economische sector? Of misschien wil je de kunstzinnige kant op. En waar word je enthousiast van en wat vind je leuk om te doen?

• Waar vind je je informatie?
    We eindigen de workshop met tips hoe je informatie kunt zoeken en hoe je je kunt verdiepen in een opleiding. Denk hierbij aan nuttige websites, het bezoeken van voorlichtingsbijeenkomsten (online of op locatie) en het bespreken van je studiekeuze met de mensen om je heen.

Weten waar je voor kiest en waar je niet voor kiest. Een bewuste keuze maken, daar gaat het om!

Datum en tijd

De workshop bestaat uit één online bijeenkomst op 29 november 2021 van 14.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden

• Interesse in deze workshop? Bel dan naar Studievoorlichting (010 794 4400) of start een chatgesprek. De chatknop vind je bovenaan deze pagina. Live chatten kan op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Buiten die tijden kun je je mailadres achterlaten. Dan nemen wij contact met je op.
  • Een studievoorlichter bekijkt samen met jou of je voor deze workshop óf een andere vorm van studiekeuzebegeleiding in aanmerking komt en verzorgt je aanmelding.
  • Na aanmelding ontvang je een bevestiging.
  • Deelname aan de workshop is kosteloos.