Studiekeuzeworkshop

Hoe vind je wat bij jou past?

Deze quick start geeft je handvatten om verder zelf aan de slag te gaan.

Het kiezen van een studie kan lastig zijn. Je weet nog niet precies wat je wilt, wat je mogelijkheden zijn en waar je kansen liggen. Er zijn veel opleidingen en nog meer beroepen. Hoe vind je wat bij jou past?

Studiekeuzeworkshop is bedoeld voor leerlingen uit havo 4/5, vwo 5/6 en mbo 4 studenten die snel op weg geholpen willen worden in het studiekeuzeproces.

Inhoud workshops

Er zijn 3 verschillende workshops. Kijk welke workshop bij jouw situatie past:

Voor de ene student is het de inhoud van een opleiding, voor de ander de reistijd, en voor jou misschien de baangarantie. In deze workshop maak je een overzicht van de dingen die jij leuk vindt en die jij belangrijk vindt bij het maken van een studiekeuze.

Deze workshop kun je onafhankelijk van de andere workshops volgen en duurt 1 uur.

Kies je voor de economische sector? Of misschien wil je de kunstzinnige kant op. En waar word je enthousiast van? In deze workshop krijg je antwoord op die vraag.

In deze workshop ga je jouw favoriete interessegebieden (bv. gezondheidszorg, techniek, enz.) ontdekken en onderzoeken. Met de ontdekte informatie kun je verder met je studiekeuzeproces.

In deze workshop ga je opleidingen/beroepen met elkaar vergelijken. Je checkt of de opleidingen die je nu aanspreken ook goed passen bij je wensen.

Weten waar je voor kiest en waar je niet voor kiest. Een bewuste keuze maken, daar gaat het om!

Let op! Voor deze workshop kun je je alleen inschrijven als je ten minste één van de workshops 'Wat bepaalt jouw studiekeuze?' of 'Welke richting ga jij op?' hebt gevolgd. Deze workshop duurt 1 uur.

De workshop bestaat uit één online bijeenkomst op 10 december 2020.

Studiekeuzeworkshop (A): wat bepaalt jouw studiekeuze?

Studiekeuzeworkshop (B): welke richting ga jij op?

Studiekeuzeworkshop (C): en, welke opleiding kies jij?

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door te bellen naar Studievoorlichting (010 794 4400) of door met ons te chatten. De chatknop vind je bovenaan deze pagina. Een studievoorlichter denkt graag met je mee welke activiteit jou het beste verder kan helpen en verzorgt je aanmelding. Na inschrijving ontvang je een bevestiging. Deelname aan de workshop is kosteloos.

Aanmelden via de chat kan op werkdagen van 9.15 - 17.30 uur. Buiten die tijden kun je je mailadres achterlaten. Dan nemen wij contact met je op.