Honoursprogramma

Voor studenten die het beste uit zichzelf willen halen

Neem de regie in je eigen studie en stap in het Honoursprogramma waar je werkt aan complexe vraagstukken in je toekomstige beroep. Ontwikkel jezelf op innovatief handelen en studeer af met een Honours degree.

Toon:

Vaardigheden

Wat heb je nodig voor het honoursprogramma?

In je toekomstige beroep krijg je te maken met complexe vraagstukken die je niet alleen vanuit je eigen vakgebied kunt oplossen. Vaak werk je samen met collega's uit andere disciplines. In die complexe wereld moet je beschikken over de vaardigheden om dat optimaal te kunnen. Hogeschool Rotterdam heeft voor de studenten die deze uitdaging aan willen gaan het Honoursprogramma ontwikkeld.

β€œIn een minor+ krijg je veel ruimte voor zelfstandigheid en de eigen creativiteit en innovatie van de student staan centraal. Je werkt in een groep die uit verschillende disciplines bestaat. Naast je eigen groep is er ook een mogelijkheid om in contact te komen met lectoren en andere deskundigen. Je wordt voor een deel ondersteund door de docenten vanuit de minor+, de rest is zelfstandig werken.”

Els van Dorp, student Volgde de minor+ Talentscout

"De keuze voor deze minor+ heb ik gedaan, omdat ik hiermee in een nieuwe wereld kan stappen die ik nog niet ken. Nieuwe dingen ontdekken, een nieuwe kijk en je veel afvragen. Persoonlijk denk ik dat innovatie vaak in een kleine hoek ligt, die we alleen nog niet zien, terwijl hij vaak onder je neus ligt! Veel dingen proberen en goed kijken dus!”

Jan Okkerse, student Volgde de minor+ Innovation Engineering and Design en ging aan de slag met een project voor Schone handen aan de couveuse.

Naar een Excellente Professional

De honoursstudent is creatief, sterk communicatief, toont initiatief, heeft doorzettingsvermogen, toont leiderschap en kan omgaan met diversiteit. Daarnaast is de honoursstudent in staat tot goede zelfreflectie, werkt zelfstandig en kan zichzelf aan het werk zetten.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.