Menu English

Publiceer je scriptie

maak je scriptie publiek toegankelijk via de HBO Kennisbank

Een scriptie is het sluitstuk van je studie en kan fungeren als visitekaartje bij de stap in de arbeidsmarkt. Laat je scriptie dus niet liggen, maar maak deze bekend via de HBO Kennisbank! Zo werk je niet alleen aan je eigen reputatie, maar draag je ook bij aan de kennisuitwisseling tussen onderzoek, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappij.

De HBO Kennisbank

In de HBO Kennisbank vind je full-text scripties, onderzoekspublicaties en artikelen van studenten, docenten en lectoren. Meer dan 20 Nederlandse hogescholen zijn aangesloten. De HBO Kennisbank is vrij toegankelijk en maakt praktijkgericht onderzoek zichtbaar voor iedereen. Door je afstudeerscriptie te uploaden, draag je bij aan nieuw onderzoek. Controleer dus of je scriptie aan de eisen voldoet en maak vervolgens gebruik van de speciale upload-pagina!

Waar moet je scriptie aan voldoen?

 1. De scriptie is beoordeeld met minimaal een 7.
 2. Je opleiding staat toe dat je zelf je scriptie uploadt. Dit zijn alle Hogeschool Rotterdam opleidingen, behalve Fysiotherapie, Commerciële Economie en Ondernemerschap & Retail Management.
 3. Je hebt toestemming van de opdrachtgever om de scriptie publiek toegankelijk te maken (i.v.m. vertrouwelijke of bedrijfsgevoelige informatie).
 4. Er staat geen auteursrechtelijk beschermd materiaal in waarvoor je geen toestemming hebt van de rechthebbende(n). Het gaat hierbij meestal om foto's en illustraties. Gebruik bij voorkeur rechtenvrije afbeeldingen, of afbeeldingen die onder een Creative Commons licentie vallen.
 5. Er staat geen privacygevoelige informatie in, dus anonimiseer je scriptie:
  1. Verwijder adresgegevens, e-mail adressen, telefoonnummers, foto’s etc. van jezelf en begeleiders en instellingen. Je eigen naam als auteur van de scriptie, namen van begeleiders en instellingen moet je wel laten staan
  2. Verwijder naast adresgegevens etc. ook de namen en gegevens van geïnterviewde mensen, of verwijder hele bijlages die deze gegevens bevatten (indien van toepassing, d.w.z. als het om privacygevoelige informatie gaat)
  3. Verwijder foto’s/illustraties die niet rechten-vrij zijn (indien van toepassing)
  4. Verwijder bedrijfsgevoelige informatie (indien van toepassing)


Toelichting

Tips bij het beschrijven en uploaden van je scriptie

 • Wacht niet te lang met het uploaden! Wanneer je bent uitgeschreven bij de hogeschool, heb je geen toegang meer tot de upload-pagina.
 • Klik op de rode Beschrijf en upload je scriptie knop om te beginnen.
 • Bedenk bij Gebruiksrecht onder welke voorwaarden je wil publiceren. Door voor een Creative Commons licentie te kiezen maak je het hergebruik van je scriptie eenvoudiger. Lees er alles over op de website van Creative Commons.

Zie ook de Quick reference guide

Vragen?

Vragen over het uploaden van je scriptie of over de HBO-Kennisbank?

Neem contact op met Arnaud Zwakhals

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen