Menu Zoeken English

Hulp op maat

Voor studenten, docenten en onderzoekers

De mediatheek helpt je om beter te leren zoeken, informatie te verwerken en te verwijzen. Medewerkers kunnen bij ons terecht voor advies over o.a. informatievaardigheid, Open Educational Resources en kennisclips opnemen. Neem contact op voor hulp op maat!

Toon:

Open onderwijs

Draag bij aan open onderwijs en deel jouw leermateriaal

De mediatheek ondersteunt het streven van de Open Access beweging om zoveel mogelijk onderwijsmateriaal vrij toegankelijk online beschikbaar te stellen. Onder onderwijsmateriaal worden weblectures, open content, open educational resources, open courseware en MOOC's verstaan. Wil je hier zelf ook bijdragen? De mediatheek helpt je verder op weg.

Open Educational Resources

Open educational resources (OER) zijn gratis leermaterialen die vrij beschikbaar zijn voor (her)gebruik. Door het uitwisselen van leermateriaal kun je gemakkelijker samenwerken, ook buiten je eigen organisatie. Je draagt bij aan kwaliteitsverbetering en een grotere keuze in onderwijsmateriaal voor studenten en docenten. De zichtbaarheid en vindbaarheid geven erkenning voor je werk. Steeds meer onderwijsinstellingen doen hieraan mee. 

Deel je leermateriaal

Om materiaal als Open Educational Resource te delen moet dit aan een aantal voorwaarden voldoen:

Mail ons voor advies en ondersteuning bij publiceren


Meer informatie

Starten met open leermaterialen
Algemene informatie over het ontwikkelen en delen van open leermaterialen.

Surf Zoekportaal open leermaterialen 
Gepubliceerde open leermaterialen voor het hoger onderwijs.

Auteursrecht Informatiepunt 
Tips voor het vinden van open content en de regels voor (her)gebruik

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen