Menu English

Auteursrecht Informatiepunt

Uitleg over recht en regelgeving

Vrijwel iedereen krijgt te maken met auteursrecht: bij (her)gebruik van lesmateriaal, presentaties, publicaties, of het schrijven van een essay. Lees hier waar je rekening mee moet houden.

Toon:

Het Auteursrecht InformatiePunt

Wie we zijn en wat we doen

Het AIP ondersteunt onderwijs en onderzoek bij alles wat met auteursrecht te maken heeft. De belangrijkste taken zijn voorlichting en het beantwoorden van vragen over auteursrecht. Het informatiepunt bestaat uit Evalien Langhorst, Arnaud Zwakhals, Laura Wilborts en Mariska van Schouten. Het AIP is aangesloten bij het Netwerk Auteursrechten Informatiepunten (NAI) van de Samenwerkende Hogeschool Bibliotheken.

Wat is auteursrecht?

Auteursrecht is het recht van de maker van een werk om te bepalen hoe, waar en wanneer zijn of haar werk openbaar wordt gemaakt, of wordt vermenigvuldigd. Het auteursrecht wordt automatisch toegekend en is vastgelegd in de auteurswet. De auteursrechten van een werk dat is gemaakt in dienst of opdracht van een werkgever berusten bij de werkgever, conform CAO HBO artikel E-7 en artikel 7 van de auteurswet.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen