Menu Zoeken English

Cochrane library

Gezondheidszorg

Cochrane Library is een samenvoeging van 6 medische databanken op het gebied van 'evidence based care'.

Inhoud

Deze database bevat full-text artikelen en protocollen toegespitst op de effectiviteit van interventies, therapie├źn en preventie in de gezondheidszorg.

De gegevens zijn evidence based en de reviews zijn samengesteld door een internationale groep specialisten die deelnemen aan de Cochrane Collaboration. Als over een bepaald onderwerp geen Cochrane Review gemaakt is wordt verwezen naar andere databases zoals b.v. de Database of Abstracts of Reviews of Effects (DARE). Hierin zijn samenvattingen te vinden van reeds gepubliceerde systematische reviews die aan de kwalitatieve criteria van de Cochrane Collaboration voldoen.

Tips

Wanneer je op onderwerp wilt zoeken gebruik dan de zoekfunctie op mesh-termen. Je zoekt dan gestructureerd op PubMed/Medline thesaurustermen. Na het selecteren van de gewenste termen uit de Tree en het eventueel aangeven van de Qualifiers kan de koppeling met resultaten gelegd worden door op de button "View Results" te klikken. Een andere manier om op onderwerp te zoeken is door de Browsefunctie "By Topic" of "By Review Group" te gebruiken.

 

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen