Menu English

ESB

marktinformatie en economisch nieuws

Vakblad voor economen. ESB biedt nieuwsartikelen over economische ontwikkelingen en korte berichten over onderzoek en statistieken. Ook heb je toegang tot het archief met themanummers.

Inhoud

Wie wil begrijpen hoe de economie in elkaar steekt, vindt in ESB de ideale informatiebron. Al meer dan honderd jaar biedt ESB inzicht in markten en argumenten voor beleid. Naast een economisch vakblad is ESB ook het communicatieplatform voor economie en beleid in brede zin.

De kern van ESB bestaat uit artikelen die worden geschreven door externe auteurs - academisch economen en invloedrijke beleidsmakers - op basis van gedegen onderzoek. Deze artikelen dragen relevante argumenten voor beleid aan en geven richting aan het debat. De redactie werkt met de auteurs samen om hun inzichten toegankelijk te maken.

Daarnaast publiceert ESB verschillende rubrieken die de lezer op de hoogte houden van het reilen en zeilen in het vakgebied. Zo licht de redactie in de rubriek Kort recent academisch onderzoek uit en worden er interessante statistieken in onder de aandacht gebracht. In de rubriek Blogs vindt men kortere columns van vooraanstaande economen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen