Menu
  English

  Leer jezelf te Motiveren!

   

   


  Vakinhoud

  Motivatie speelt een zeer grote rol bij studiesucces tijdens je opleiding. Voor dit studiesucces is het belangrijk dat je zelf regie hebt op je studie en je motivatie. Maar hoe doe je dat?

  Dit keuzevak is erop gericht om duidelijk te krijgen hoe jij zelf aan het roer van je studie kunt gaan staan! Je gaat kijken hoe je je studie beter kunt plannen en prioriteren en hoe je je ook aan je planning kunt houden. Je onderzoekt ook wat de oorzaken zijn van evt. uitstelgedrag en wat je eraan kunt doen om hierin zelf meer de regie te pakken. Je leert ook de je eigen invloed op je denkpatronen te vergroten waardoor je zelf een grotere rol kan spelen bij het succes van je eigen studie. We  besteden aandacht aan de dingen waar jij energie van krijgt waardoor je beter in je vel komt te zetten (en dus gemotiveerder kunt zijn voor school). En tot slot komen de onderwerpen stressmanagement en betere focus ook voorbij.  

  Toetsing

  Je wordt beoordeeld aan de hand van:

  • Portfolio met een dossieropdracht en een eindreflectieverslag.
  • 80% aanwezigheidsplicht (waarbij je op tijd aanwezig bent in de les).
  • Actieve deelname tijdens de lessen.

  Verder belangrijk om te weten:
  Je hebt binnen dit keuzevak twee verplichte coachgesprekken met je docent. Vóór aanvang van het keuzevak vul je een korte zelfscan in t.a.v. je motivatie. Hierover heb je een eerste (kennismakings)gesprek. En verder heb je nog coachingsgesprek halverwege het keuzevak.
  De lessen zelf vinden plaats in zes bijeenkomsten. De zes lessen hebben een 80% presentie.

  Werkvormen

  De werkvormen die aan bod komen zijn:

  • Instructiewerkvorm/doceervorm
  • Filmpjes
  • Oefeningen (plenair, kleine groepjes, duo's of individueel)
  • Discussievorm
  • Digitale werkvormen als Kahoot, Padlet, Mentimeter, chatfunctie in Teams 

  Praktisch

  Je bent van verdere deelname uitgesloten als je de eerste les, zonder bericht, afwezig bent. We gaan er dan vanuit dat je geen belangstelling meer hebt om deel te nemen aan de module. Je afwezigheid wordt echter wel meegenomen op jouw cijferlijst, daarop komt te staan: ND (Niet Deelgenomen).

  De module kent 5 verplichte lessen (zie ook kopje 'Toetsing'). Voorafgaand aan de start van de lessen maak je de StudieThermometer (een zelfscan om te kijken waar jouw knelpunten liggen op het gebied van je motivatie) en heb je hierover een verkennend gesprek met de docent. Tijdens de module zelf heb je ook nog een coachingsgesprek.

  Aanmelden

  Dit keuzevak is vrij inschrijfbaar. Je kunt je aanmelden via Osiris Student. 

  Literatuur

  Literatuur:

  1. De zeven eigenschappen voor effectieve studenten! Sean Covey (2019). 
   Uitgeverij: Business Contact, Amsterdam. 1ste druk. ISBN: 978 90 470 1377 8 (aanbevolen)
  2. Modulehandleiding ' Leer jezelf te motiveren', 30 pagina's