Menu Zoeken English

Mijn Bindend Studie Advies (BSA)

Als eerstejaars student krijg je aan het einde van het studiejaar een studieadvies van de opleiding. Door de corona-omstandigheden zijn de regels rondom het studieadvies anders.

Algemene informatie

Studenten van een bachelor of associate degree opleiding krijgen aan het eind van hun eerste jaar een bindend studieadvies.
Wanneer je als eerstejaars student aan de gestelde norm voldoet (dat is bijvoorbeeld 48, 52 of 60 studiepunten) krijg je een positief studieadvies en kun je verder met de opleiding.
Wanneer je niet aan de gestelde norm voldoet, krijg je een negatief studieadvies, en kun je niet verder met deze opleiding.

Studieadvies en corona

Ook als je een negatief advies kreeg omdat je te weinig punten had mocht je doorstuderen.

Aan het eind van studiejaar 2021-2022 moet je ten minste 48 studiepunten uit de P-fase hebben behaald om een positief advies te krijgen.

Aan het eind van studiejaar 2022-2023 moet je ten minste 48 studiepunten uit de P-fase gehaald hebben om een positief advies te krijgen.

Je hebt dus 2 jaar de tijd om te voldoen aan de studievoortgangsnorm, waarbij je ten minste 48 studiepunten van het eerste jaar (P-fase) moet hebben gehaald. Let op: De algemene norm is 48 studiepunten, maar kan voor jou 52 of 60 studiepunten zijn, mocht jouw opleiding deze hanteren. Check dit dus altijd goed bij je eigen opleiding!

Experiment Leeruitkomsten

Doe je een deeltijd opleiding die deelneemt aan het 'Experiment Leeruitkomsten'? Dan gelden voor jou andere regels. Weet je niet zeker of jouw deeltijdopleiding deelneemt? Check dit dan bij de opleiding waar je studeert, bijvoorbeeld bij je SLC of coördinator.

Persoonlijke omstandigheden?

Zijn er persoonlijke omstandigheden die jouw studieresultaten negatief beïnvloeden? Meld dit zo snel mogelijk bij je studentendecaan.

De studentendecaan kan samen met jou kijken naar hoe je ondanks de omstandigheden toch zo goed en fijn mogelijk kunt studeren, en de studentendecaan kan ook de opleiding adviseren.

Op moment dat je de norm niet haalt doordat je persoonlijke omstandigheden je studievoortgang negatief hebben beïnvloed, dan kan de studentendecaan jouw opleiding adviseren het studieadvies aan te houden (uit te stellen).

Dit kan alleen als jij ervoor zorgt dat jouw studentendecaan over genoeg informatie beschikt om d oorzakelijk verband te kunnen vaststellen tussen jouw omstandigheden en je studieresultaten.

Meer weten?

De volledige BSA-regeling staat beschreven in de Bijlage Reglement studieadvies en afwijzing (Vanaf 2021-2022 Regeling Bindend studieadvies) in de Hogeschoolgids.

Heb je vragen? Plan een afspraak of loop langs bij je decaan

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen