Menu Zoeken English

Flightcase

Sky-Lite Holland

Versnellen en vereenvoudigen van het montage proces van de flightcases die gebruikt worden voor bijvoorbeeld plasmaschermen of medische apparatuur

Vraagstelling

Het monteren van het beslag op de flightcases was tot nu toe een tijdrovend proces en het bedrijf was op zoek naar mogelijkheden om de montage te versnellen en vereenvoudigen.

Aanpak

Onderzoek gedaan naar het huidige montage proces in de werkplaats. De opties onderzocht die wellicht het proces konden versnellen en vereenvoudigen. Gekeken naar alle leveranciers, partners, concurenten en klanten en van daaruit de eisen opgesteld voor een concept.

Resultaat

Met alle factoren in het ontwerpproces is rekening gehouden. Bij het herontwerpen van 6 beslagdelen van de flightcase is rekening gehouden met de wensen van Sky-Lite Holland en ook in het oog gehouden dat het nieuwe ontwerp maakbaar zou zijn voor een belangrijke toeleverancier. Deze kan het nieuwe beslag produceren zonder dat grote investeringen nodig zijn. Dit project heeft de Kennisbruggen Innovatieprijs 2010 gewonnen.

Opleiding(en)

  • Industrieel Product Ontwerpen

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Michael van der Bent, Todd Koote, Sebastiaan van Oost

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen