Menu English

Electric Sports Car Build Off

HR, Siemens Nederland

Een team Autotechniek bouwt in competitieverband een elektrische sportauto. Kennisdelen, innoveren en co-creëren zijn kern van het ESCBO-project.

Vraagstelling

Op initiatief van Siemens Nederland bouwen zeven teams van hogescholen en bedrijven tot de zomer van 2013 in competitieverband elektrische sportauto's. Vier hogescholen en drie partners gaan de strijd om de beste elektrische auto aan. De jury let niet alleen op innovatie, co-creatie, maar ook op veiligheid, actieradius en energieverbruik. Gedurende de bouwperiode (september 2012 – juni 2013) zullen de teams en de organisatie de buitenwereld vooral via Social Media (Facebook, Twitter en YouTube) op de hoogte houden van de vorderingen.

Aanpak

Hogeschool Rotterdam neemt deel met het HR GTZero-team, dat bestaat uit 25 studenten van de opleiding Autotechniek, aangevuld met studenten Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen. In het project willen we kennis toepassen uit ons lopende onderzoeksproject eMobility-lab. Uiteraard wordt er veel vakliteratuur geraadpleegd. Het hele proces van de realisatie van het voertuig wordt gedocumenteerd zodat deze kennis ook weer beschikbaar komt voor andere studenten en toekomstige studenten van de opleiding. Studenten worden in het project ondersteund door docenten en onderzoekers.

Resultaat

De eerste maanden is gewerkt aan projectdoelstellingen en zijn plannen uitgewerkt voor de realisatie van het voertuig. Ook een integratie- en innovatieplan, operations plan en communicatieplan zijn opgesteld. In het 1e kwartaal wordt een aantal aspecten onderzocht en getoetst. Parallel daaraan wordt het management van technologie vormgegeven. In het tweede kwartaal vindt verdere uitwerking plaats met specifieke aandacht uiteraard voor de elektrische aandrijving. Eindresultaat: een fraaie witte elektrische Burton.

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Automotive

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Tessa Eleveld, Michael Smits, Dominick van Zeijl

Begeleider(s)

R.M.M. Hogt

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen