Menu Zoeken English

Instituut voor Commercieel Management

De professionele ondernemer van straks

Het instituut voor Commercieel Management bestaat uit de opleidingen Commerciële Economie met de communities Creative Marketing & Sales, Global Marketing & Sales, Marketing of Social Business, Sportmarketing & Management en de opleiding Ondernemerschap & Retail Management.

Toon:

Hulp nodig bij het schrijven van een ondernemersplan? Advies bij het in de markt zetten van een nieuw product? Extra denkkracht bij het uitvoeren van een marktonderzoek? Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een project, stage- of afstudeerdracht. Studenten van ons instituut werken voornamelijk aan praktijkopdrachten van het Rotterdamse bedrijfsleven op gebieden als bedrijfsopvolging, startende ondernemingen, wijkeconomie, marketing, marktonderzoek en bedrijfsvoering.

Het instituut is onderdeel van Hogeschool Rotterdam Business School.

Onze opleidingen

Commerciële Economie

De internationale havenstad Rotterdam biedt onze studenten vier uitdagende omgevingen waarin zij zichzelf kunnen ontwikkelen. Elke omgeving vraagt om specifieke kennis en skills van de commercieel econoom. Onze student kiest de community waarin hij/zij professional wil worden. Het einddoel van elke community is uiteindelijk hetzelfde: het diploma Commerciƫle Economie.

Betere verbinding met de praktijk

Wij leiden studenten op tot een breed inzetbare professional in een commerciĆ«le werkomgeving. De community's zijn er om hen nog beter te verbinden met de praktijk. We werken met geselecteerde bedrijven uit Rotterdam voor praktijkcases, projecten, stageplaatsen, gastsprekers en praktijkbegeleiders. 

Bekijk de toelichting per community:

Ondernemerschap & Retail Management: Entrepreneurship

Wij leiden de student Ondernemerschap & Retail Management: Entrepreneurship op tot zelfstandig ondernemer of manager van een businessunit bij een groot bedrijf. De student werkt aan zijn ondernemende vaardigheden, leert een onderneming op te starten en deze draaiende houden. Businessplannen schrijven, verkoopgesprekken voeren en onderhandelen zijn belangrijke onderdelen. Ook leert de student hoe ze de binnenlandse en buitenlandse markten kunnen veroveren.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.