Werk bewust en interactief met je klas

Korte en praktische bijscholing voor docenten

Hoe is jouw interactie in de klas? Ben je scherp, zit je er bovenop of laat je het gaan? Wil je leren hoe je hier bewust mee om kan gaan? Daar is best lef voor nodig.

Voor studenten is het van belang dat zij zich thuis en gerespecteerd voelen op de school en in de klas waarin zij zitten. Dit veilige klimaat is van essentieel belang voor de individuele leerprestaties.

En toch, ook jij hebt vast situaties in de klas meegemaakt (of anders ken je ze) waarin de  leerlingen zich verstoppen achter een petje of pestgedrag via social media met alle mogelijke gevolgen van dien.

Ook jij zal je dan hebben afgevraagd: had ik dit eerder kunnen zien aankomen. Of: wat had ik er aan kunnen doen en hoe moet ik hier nu mee omgaan. Hoe los ik het op? Daar is best lef voor nodig.

Leer met lef. Versterk jezelf als docent én persoon tijdens deze cursus.

Cursus Werk bewust en interactief met je klas op 3,10 en 17 nov gaat niet door ivm onvoldoende inschrijvingen. Nieuwe data: 3/12, 14/1 en 21/1.

Start:

Dag en tijd:
Dinsdag 3/12, 14/1 en 21/1 van  13:30 -16:30 uur

Investering:
€ 450 inclusief materiaal

Aantal deelnemers:
minimaal 10 deelnemers, 3 bijeenkomsten

Opbouw

Hoe is de cursus opgebouwd?

Voor wie?

Het maakt voor deze cursus niet uit of je pas begonnen bent met lesgeven of al langer voor de klas staat. Spreekt bovenstaande je aan en durf je? Aarzel dan niet en meld je direct aan. Deze cursus bevelen we zeker ook zijinstromers aan.

Wat leer ik ?

In deze cursus gaat het om pedagogisch vakmanschap. Met behulp van casussen die jezelf inbrengt leer je hoe je je klas stuurt, leidt en begeleidt. Dit doe je op basis van de drie psychologische basisbehoeften autonomie, competentie en relatie (CAR-model). Jouw kennis, houding en vaardigheden zijn hierbij belangrijk. Deze raken de waarden die jij hebt als docent. Lastige onderwerpen kun je niet afschuiven op een collega. Je vindt het een uitdaging om zelf uit te zoeken wat je hiermee wilt. De ontwikkeling van jouw studenrten staat voorop. Jij biedt ze een veilig leerklimaat in jouw klas.

Wat heb ik eraan?

Je ontwikkelt pedagogische vaardigheden. Hierdoor voel jij je krachtig(er) in een onderwijsomgeving. Na deze training:

• Kun je pedagogisch tactvol handelen op het juiste moment;
  • Durf je gevoelige thema’s in je klas aan te snijden;
  • Kun je sneller ongewenst gedrag herkennen;
  • Kun je snel actie ondernemen bij lastige onderwijsmomenten;
  • Ben jij een sterkere docent met meer zelfvertrouwen;
  • Kun je de opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk.

Onderwerpen

Dagdeel 1: Ben jij de docent die je wilt zijn?

• Welke pedagogische uitgangpunten heb jij als docent?
  • Leiden – sturen - begeleiden
  • Inzicht in pedagogische momenten

Dagdeel 2: Pedagogische tact

• Pedagogisch tactvol handelen als docent

Dagdeel 3: Zet studenten in hun kracht

• Herkenning van het CAR-model in de klas
  • Inzetten van het CAR-model in de klas

Voorwaarden

Deze cursus gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Je kunt je tot 14 dagen van tevoren afmelden, anders worden de kosten alsnog in rekening gebracht.

Bij meer dan 10 deelnemers is incompany ook mogelijk.

Niet op zoek naar deze cursus?

Kijk ook eens naar deze opties