Digitale didactiek

Korte en praktische bijscholing voor docenten

De huidige periode waarin wij leven dwingt ons allemaal tot het nadenken over digitaal lesgeven. Maar wat doen we als het straks allemaal weer ‘normaal’ is, hoe combineer je digitaal leren met lesgeven in het klaslokaal?

Wil jij leren om jouw lessen productief, gevarieerd en gepersonaliseerd te maken? En hoe je alle studenten actief kunt krijgen? Door het inzetten van de juiste activerende werkvormen en deze te verbinden met ICT kun jij de motivatie van studenten en hun betrokkenheid bij de les vergroten. Tijdens de cursus Digitale didactiek evalueer je een eigen les. Wat werkte wel, wat niet? Daarnaast ga je onderzoeken welke werkvormen je vaker zou willen gebruiken en voor welk onderdeel van je les het toch beter is om bij elkaar te komen. We gaan aan de slag met werkvormen voor exacte vakken, talen en mens- en maatschappijvakken, differentiëren, gepersonaliseerd leren, gamification in de les en flipping the classroom.

In de cursus staat de vraag centraal hoe je jouw eigen vaardigheden op het gebied van online onderwijs kunt uitbouwen. We leren daarbij enerzijds door uitwisseling van elkaars ervaringen, anderzijds maakt de trainer van de cursus de verbinding met inzichten uit het vakgebied van de digitale didactiek.

Aanmelden in juni, starten in oktober

meer info binnenkort

Start:

Dag en tijd:
Dinsdag: 8 oktober, 22 oktober, 5 november en 19 november 2020 van 13.30-16.30

Investering:

Aantal deelnemers:
minimaal 10 deelnemers, 4 bijeenkomsten

Opbouw

Hoe is de cursus opgebouwd?

Voor wie?

Het maakt voor deze cursus niet uit of je pas begonnen bent met lesgeven of al langer voor de klas staat. De een zal de lesstof ervaren als totaal nieuw, de ander als een frisse kijk op bekende methodiek. Voel jij je al aangesproken? Aarzel dan niet en meld je direct aan. Deze cursus is ook nuttig voor zijinstromers.

Wat leer ik ?

Deze cursus bestaat uit 4 workshops.

Wat heb ik eraan?

Na deze cursus:

Wat kan/heb je na de cursus:

• student meer zichtbaar en centraal zetten
  • een leeromgeving inrichten die de student (beter) helpt om zijn of haar leerdoelen te behalen.
  • activeren van alle studenten
  • praktische handvatten voor verschillende ICT toepassingen
  • toolbox met activerende werkvormen
  • manieren om efficiënt feedback te geven

Voorwaarden

Deze cursus gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Je kunt je tot 14 dagen van tevoren afmelden, anders brengen we de kosten alsnog in rekening. We vragen je om met je leidinggevende te bespreken of je op deze data de cursus kunt bijwonen.

Bij 10 of meer deelnemers is deze cursus ook incompany mogelijk.

Niet op zoek naar deze cursus?

Kijk ook eens naar deze opties