Menu English

Dienstverlening en producten

Voor docenten die binnen het profiel Dienstverlening & Producten les (willen) geven biedt Hogeschool Rotterdam de ‘bijscholing’ vmbo Dienstverlening & Producten aan.

In het vmbo wordt gewerkt met beroepsgerichte profielen. Eén van deze profielen is Dienstverlening en Producten (D&P). Voor docenten die binnen het profiel D&P les (willen) geven biedt Hogeschool Rotterdam de ‘bijscholing’ vmbo Dienstverlening & Producten aan. Wil jij jouw kennis verbreden en dit vak straks ook gaan geven? Kies dan voor deze nascholing en je ontwikkelt je tot didactisch ontwerper en loopbaanbegeleider voor het vmbo-profiel D&P. 

De bijscholing bestaat uit verschillende modules die zich op specifieke onderwerpen van D&P richten. Gedurende het traject komen de vier profielmodulen van Dienstverlening en Producten aan bod. De beroepspraktijk, de beroepscompetenties en loopbaanoriëntatie en –begeleiding lopen als een rode draad door het gehele programma.

Hogeschool Rotterdam biedt hoogwaardig onderwijs met de beroepscomponent erin opgenomen. Onderdelen van de bijscholing zijn:

  • Product verbeteren en promoten in samenwerking met een opdrachtgever. (8 ECTS)
  • Het plannen en promoten van meerdere activiteiten en het maken van een multimediaal product. (7 ECTS)
  • Beroepspraktijk vergroten en het maken van een portfolio als onderdeel van de expertles op het gebied van Robotica (15 ECTS)

  Start- en einddatum:
ntb


1 lesdag per week  en zelfstudie

  Dag, tijd en locatie:
Museumpark of online (afhankelijk van corona maatregelen)

  Investering:
€ 3.800,-  ( 80% van deze cursus wordt gesubsidieerd )

 

 

Aantal deelnemers:
24

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Doelgroep

De bijscholingscursus is voor huidige (‘zittende’) vmbo-docenten die nu en/of in de toekomst als vakdocent Dienstverlening en Producten aan de slag gaan. Om deel te mogen nemen aan het traject moet de deelnemer beschikken over een D&P werkplek/stage op een vmbo-school (minimaal 1 dag per week, waarvan 50% in de D&P lesuitvoering).

Inhoud

Hogeschool Rotterdam biedt hoogwaardig onderwijs met de beroepscomponent erin opgenomen. Onderdelen van de bijscholing zijn:

  • Product verbeteren en promoten in samenwerking met een opdrachtgever. (8 ECTS)
  • Het plannen en promoten van meerdere activiteiten en het maken van een multimediaal product. (7 ECTS)
  • Beroepspraktijk vergroten en het maken van een portfolio als onderdeel van de expertles op het gebied van Robotica (15 ECTS)

Leerdoelen

De student kan een bepaalde ontwerpmethodiek toepassen om zelf of in teamverband een ontwerp te realiseren als oplossing voor een technisch vraagstuk in opdracht van een externe opdrachtgever.

De student doorloopt een digitaal ontwerpproces en maakt keuzes om te komen tot een ontwerp voor een multimediaproduct.

De student onderscheidt de vier beroepsprofielen in het brede domein binnen Dienstverlening & Producten en kan hierbij voorbeelden van beroepswerkvelden benoemen aan zijn leerlingen.

Bij alle onderdelen van deze bijscholing word je voorbereid op hoe je als Leraar D&P je leerlingen een volwaardige loopbaanbegeleiding kan aanbieden. Je leert met en van elkaar en vooral d.m.v. te doen en zelf te ervaren.

Inschrijving en intake

Na inschrijving wordt de deelnemer gevraagd mee te doen aan een intake.

Op basis van het intakegesprek wordt er een scholingstraject opgesteld.

Afronding, certificaat en bevoegdheid

Afsluiting van de cursus vindt plaats aan de hand van het inleveren van de eindproducten behorende bij de opdrachten. Na de eindbeoordeling ontvangt de deelnemer vanuit Hogeschool Rotterdam een certificaat. Bekwaamheidserkenning komt op aanvraag van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Het met goed gevolg afronden van de minor D&P leidt in de volgende gevallen tot een bekwaamhied

 voor D&P:

  1. Als de deelnemer een tweedegraads lerarenopleiding voor een niet-beroepsgericht vak heeft afgerond, voldaan heeft aan de eindtermen van de minor Dienstverlening en Producten en ten minste 2 jaar werkervaring heeft in de afdelingsvakken, intra- of intersectorale programma’s en/of in het profielvak D&P in de periode tot 1 augustus 2018. Wat betreft de bevoegdheid geldt dat er een individuele (gesloten) aanvraag voor een bekwaamheidserkenning moet worden gedaan bij DUO. Aanvragen kan op: https://www.duo.nl/zakelijk/voortgezet-onderwijs/personeel/aanvragen-ontheffing-eisen-benoembaarheid.jsp
  2. Als de deelnemer een beroepsgerichte lerarenopleiding heeft afgerond en daarnaast heeft voldaan aan de eindtermen van de minor Dienstverlening en Producten. De bevoegdheid is er van uit rechtswege als de docent die de minor heeft afgerond, beschikt over één van de getuigschriften die voor D&P zijn opgenomen in de conversietabel.

Niet op zoek naar deze cursus?

Kijk ook eens naar deze opties
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen