Dienstverlening en producten

Inschrijven voor september

Voor docenten die binnen het profiel Dienstverlening & Producten les (willen) geven biedt Hogeschool Rotterdam de ‘bijscholing’ vmbo Dienstverlening & Producten aan.

De bijscholing bestaat uit verschillende modules die zich op specifieke onderwerpen van D&P richten . Gedurende het traject komen de vier profielmodulen van Dienstverlening en Producten aan bod. De beroepspraktijk, de beroepscompetenties en loopbaanoriëntatie en –begeleiding lopen als een rode draad door het gehele programma.

Hogeschool Rotterdam biedt hoogwaardig onderwijs met de beroepscomponent erin opgenomen. Onderdelen van de bijscholing zijn:

• Organiseren van activiteiten, presenteren, promoten en verkopen (5 ECTS)
  • Multimediaal product maken en verbeteren (5 ECTS)
  • Loopbaanoriëntatiebegeleiding (5 ECTS)
  • Beroepspraktijk/ portfolio (10 ECTS)
  • Keuzevakken Robotica en …naar keuze (5 ECTS)

Start- en einddatum:
8 september 2020

1 lesdag per week  en zelfstudie tot eind Januari 2021

Dag, tijd en locatie:
Museumpark of online (afhankelijk van corona maatregelen)

Investering:
€ 3.800,-  ( 80% van deze cursus wordt gesubsidieerd )

Aantal deelnemers:

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Doelgroep

De bijscholingscursus is voor huidige (‘zittende’) vmbo-docenten die nu en/of in de toekomst als vakdocent Dienstverlening en Producten aan de slag gaan. Om deel te mogen nemen aan het traject moet de deelnemer beschikken over een D&P werkplek/stage op een vmbo-school (minimaal 1 dag per week, waarvan 50% in de D&P lesuitvoering).

Inhoud

• Organiseren van activiteiten, presenteren, promoten en verkopen (5 ECTS)
  • Multimediaal product maken en verbeteren (5 ECTS)
  • Loopbaanoriëntatiebegeleiding (5 ECTS)
  • Beroepspraktijk/ portfolio (10 ECTS)
  • Keuzevakken Robotica en …naar keuze (5 ECTS)

Leerdoelen

Bij alle onderdelen van deze bijscholing wordt je voorbereid op hoe je als Leraar D&P je leerlingen een volwaardige loopbaanbegeleiding kan aanbieden.

Inschrijving en intake

Na inschrijving wordt de deelnemer gevraagd een quickscan in te vullen. In de quickscan kan onder andere worden aangegeven of de deelnemer al dan niet in aanmerking wenst te komen voor de intake (t.b.v. een maatwerktraject). Indien een deelnemer ervoor kiest om de gehele bijscholingscursus D&P te volgen, is een intakeprocedure niet van toepassing.

Indien gekozen wordt voor een maatwerktraject en dus de intakeprocedure, wordt de deelnemer gevraagd een zelfbeoordeling in te vullen, bewijsstukken te verzamelen en een presentatie te maken. Tijdens een intakegesprek wordt de zelfbeoordeling doorgenomen en volgt de mogelijkheid deze waar nodig aan te vullen en af te ronden. Op basis van het intakegesprek en de afgeronde zelfbeoordeling wordt er een maatwerktraject opgesteld.

Afronding, certificaat en bevoegdheid

Afsluiting van de cursus vindt plaats aan de hand van een eindgesprek. Voorafgaande aan dit gesprek en gedurende het traject heeft de beoordeling al plaats gevonden. Na het eindgesprek ontvangt de deelnemer vanuit Hogeschool Rotterdam een certificaat. Bekwaamheidserkenning komt op aanvraag van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Het met goed gevolg afronden van de minor D&P leidt in de volgende gevallen tot een bevoegdheid voor D&P:

1. Als de deelnemer een tweedegraads lerarenopleiding voor een niet-beroepsgericht vak heeft afgerond, voldaan heeft aan de eindtermen van de minor Dienstverlening en Producten en ten minste 2 jaar werkervaring heeft in de afdelingsvakken, intra- of intersectorale programma’s en/of in het profielvak D&P in de periode tot 1 augustus 2018. Wat betreft de bevoegdheid geldt dat er een individuele (gesloten) aanvraag voor een bekwaamheidserkenning moet worden gedaan bij DUO. Aanvragen kan op: https://www.duo.nl/zakelijk/voortgezet-onderwijs/personeel/aanvragen-ontheffing-eisen-benoembaarheid.jsp
  2. Als de deelnemer een beroepsgerichte lerarenopleiding heeft afgerond en daarnaast heeft voldaan aan de eindtermen van de minor Dienstverlening en Producten. De bevoegdheid is er vanuit rechtswege als de docent die de minor heeft afgerond, beschikt over één van de getuigschriften die voor D&P zijn opgenomen in de conversietabel.

Niet op zoek naar deze cursus?

Kijk ook eens naar deze opties