Menu English

Begeleiden met beeldmateriaal

Samen opleiden: kijk en leer met beelden!

Met deze training, gebaseerd op de principes van didactisch coachen, geef je doelgericht en op een motiverende manier sturing aan het leerproces van docenten in opleiding.

Wil je leraren in opleiding en beginnende leraren optimaal begeleiden met behulp van beeldmateriaal? Met deze training, gebaseerd op de principes van didactisch coachen, geef je doelgericht en op een motiverende manier sturing aan het leerproces van leraren in opleiding.

Maar hoe gebruik je beelden op de juiste manier? En hoe zorg je ervoor dat degene die je begeleidt, zelf de verantwoordelijkheid neemt voor het leerproces? Een leraar in opleiding die zichzelf in beeld laat zien, stelt zich heel kwetsbaar op. Wat kan wel en wat kan niet bij het begeleiden met videobeelden? Over dit soort begeleidingsvragen gaat de training ‘Coachen met beeldmateriaal'. Met praktische oefening wordt de materie vervolgens toegepast op zelf ingebracht beeldmateriaal.

 

  Start:
In overleg

5 bijeenkomsten, ca. 2 maanden

  Dag en tijd:
In overleg


  Investering:
€ 575,- *

*verhoogd per 30-05-2023 ivm jaarlijkse prijsstijgingen

  Aantal deelnemers:
8 - 10 deelnemers

Vanaf 8 deelnemers is deze cursus ook incompany mogelijk.

Opbouw

Hoe is de cursus opgebouwd?

Voor wie?

Voor nieuwsgierige en leergierige leraren die een nieuwe efficiënte coachingsvaardigheid willen leren. 

Om te kunnen meedoen met de training is het belangrijk dat je als docent gemotiveerd bent om te groeien in je eigen professioneel handelen.

Wat leer ik?

Analyseren van beeldmateriaal volgens de methode van didactisch coachen en het toepassen van verschillende interventies. 

Inhoud

De training heeft een tijdsspanne van circa 2 maanden en bestaat uit vijf trainingsbijeenkomsten, een begeleide intervisiebijeenkomst en een slotbijeenkomst.

In de eerste bijeenkomst staat de analyse van beeldmateriaal van de student centraal. De tweede bijeenkomst is gericht op de begeleiding van leraren in opleiding met en rondom beeldmateriaal. In de derde bijeenkomst gaan we eerst een begeleidingsgesprek analyseren en vervolgens zelf aan de slag met eigen beeldmateriaal. De vierde bijeenkomst bestaat uit 2 intervisie bijeenkomsten van elk 2,5 uur, waarin eigen beelden worden ingebracht. In de slotbijeenkomst presenteert iedereen zijn of haar leerervaringen van de training

De training wordt gegeven door een ervaren, gecertificeerde beeldcoach van Post-hbo-onderwijs van het Instituut voor lerarenopleidingen van Hogeschool Rotterdam.

Na het volgen van deze training kun je voor een vervolgopleiding kiezen: training Didactisch coachen en/of opleiding Beeldcoach.

 

Wat heb ik eraan?

Na deze cursus:

  • Beheers je de basisvaardigheden van het coachen met videobeelden
  • Heb je zicht op de meerwaarde en de mogelijkheden van het gebruik van videobeelden tijdens stagebegeleiding
  • Ben je in staat docentgedrag te analyseren m.b.v. interactie-analyse en micro-analyse, als basis voor het coachingsgesprek
  • Houd je rekening met de filmische aspecten van coachen met beeld
  • Kun je de succesfactoren: basiscommunicatie, leiding geven aan het leerproces, feedback geven en ontvangen, toepassen in je coaching

 

Voorwaarden

Deze cursus gaat door bij 8 deelnemers. Je kunt je tot 14 dagen van tevoren afmelden, anders brengen we de kosten alsnog in rekening. We vragen je om met je leidinggevende te bespreken of je op de overeengekomen data de cursus kunt bijwonen. 

 Vanaf 8 deelnemers is deze cursus ook incompany mogelijk.

 

Niet op zoek naar deze cursus?

Kijk ook eens naar deze opties
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen