Basis Microsoft Office 365 en Teams

Korte en praktische bijscholing voor docenten

Wordt er bij jou op school steeds meer met Office 365 en Microsoft Teams gewerkt en zou je hier graag meer over willen weten of alles nog een keer willen opfrissen? Dan is deze cursus iets voor jou.

In deze cursus gaan we stap voor stap door belangrijke programma’s van Office 365 met de focus op Microsoft Teams. Je leert hoe de programma’s werken, hoe je deze inzet tijdens een vergadering of presentatie en hoe jij ze zelf in een les of na de les kunt gebruiken.  Dit is de basis van het online lesgeven en voorwaarde om aan de cursus Digitale didactiek  te beginnen.

Deze cursus bestaat uit 3 trainingen. Na de trainingen kun je goed werken in de cloud met Microsoft Teams. Je kunt communiceren in Teams, opdrachten plaatsen, een digitale formatieve toets maken met Microsoft Forms en je kunt Office 365 en Microsoft Teams benutten om hybride of online les te geven.

Start:
Januari 2021

Dag, tijd en locatie:
Dinsdagen: 19 januari, 26 januari en 2 februari van 13.30 - 16.30 uur

Hogeschool Rotterdam, Museumpark 40

Investering:

Aantal deelnemers:
minimaal 8

Opbouw

Hoe is de cursus opgebouwd?

Training 1: Office 365 en Microsoft Teams de basis

In de eerste training leggen we je uit wat werken in de cloud en Office365 is. We maken een start met Microsoft Teams

Training 2: Hybride of online lesgeven met Teams

In de tweede training focussen we ons op hybride of online lesgeven met Teams. Wat heb je nodig om een hybride les of presentatie te geven en hoe werken de instellingen binnen Teams om op afstand controle te houden over je les.

Training 3: Opdrachten maken met Teams

In de derde training laten we je zien hoe je opdrachten kunt maken met Teams en ga je een online formatieve toets maken in Microsoft Forms

Voor wie?

Deze cursus is voor iedereen die met Microsoft Office 365 werken op school en aan de slag willen met de basis van Office 365 en Microsoft Teams.

Wat heb ik eraan?

Na deze cursus weet/kun je:

• Wat werken in de cloud is
  • Werken met Office 365 programma’s
  • Communiceren via Teams
  • Lessen organiseren in Teams
  • Opdrachten maken in Teams
  • Een toets maken met Microsoft Forms

Voorwaarden

Deze cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Je kunt je tot 14 dagen van tevoren afmelden, anders brengen we de kosten alsnog in rekening. We vragen je om met je leidinggevende te bespreken of je op deze data de cursus kunt bijwonen.

Bij 8 of meer deelnemers is deze cursus ook incompany mogelijk.

Niet op zoek naar deze cursus?

Kijk ook eens naar deze opties