Menu Zoeken English

Het beste onderwijs, daar draait het om

De kracht van de opleiding is dat wat je op de studie leert, je onmiddellijk in praktijk brengt.

Los van de studieopdrachten, die je ontwikkelt voor de praktijk, ben je iedere week in gesprek met je collega’s over wat je op de studie besproken en geleerd hebt. Op deze manier werkt de studie door in de gehele organisatie en hiermee heb je een eerste stap naar draagvlak te pakken.

Sterker in je schoenen

Al tijdens deze studie sta je op onderwijskundig vlak sterker in je schoenen. Je doet een onderwijskundige kennisbasis op. Deze kennis gebruik je om onderwijs te ontwerpen en je leert hoe je dit in de praktijk kan implementeren. Juist het implementeren blijkt een uitdaging. De opleiding leert mij vernieuwingen op waarde te schatten, zelf te ontwikkelen en zo de praktijk waarin je werkzaam bent te innoveren.

Visie onderbouwen

De studie levert mij nu al veel op. Ik voel me een meer professionele leerkracht en ik heb meer kennis van onderwijskundige processen. Nu kan ik mijn visie goed onderbouwen. Binnen mijn organisatie heb ik een andere rol aangenomen, ik kan een helikopterview aannemen en de organisatie bekijken met een theoretische bril op. Daarnaast kijk ik veel kritischer naar wat we doen, waarom we dit doen en of dit de beste keuze is voor onze leerlingen. Dat is waar het uiteindelijk om gaat, het beste onderwijs bieden aan je leerlingen zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Marloes Schimmer, leerkracht groep 6, Obs. De Peperklip.
Student Master Leren en Innoveren

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen