Menu Zoeken English

Pamela den Heijer

Docent Master Leren en Innoveren

Pamela beschikt over expertise uit verschillende vakgebieden. Haar kracht is om denken en voelen met elkaar te verbinden. Ze wil zich graag inzetten om het ‘verstaan en laten spreken van eigen gevoel’ in het onderwijs te brengen. Dit doet zij door inzichten vanuit haar onderwijservaring, wetenschappelijke onderzoek, haptonomie en systemisch werken met elkaar te verbinden.

“Om te kunnen groeien als mens en professional had ik te leren om denken en voelen met elkaar te verbinden. Hoe integreer jij denken en voelen in jouw werk? Tegen welke innerlijke conflicten loop jij aan als je denken en voelen combineert? Welke stap kan jij zetten om denken en voelen met elkaar te combineren? Studenten ondersteunen bij deze vragen, dat is waar ik enthousiast van word.”

Van oorsprong is ze fysiotherapeut. Na haar studie Fysiotherapie heeft ze Gezondheidswetenschappen gestudeerd en is ze als docent Fysiotherapie gaan werken. In de jaren daarna heeft ze Fysiotherapiewetenschap, Onderwijskunde en Onderwijsmanagement gestudeerd. De afgelopen jaren heeft ze diverse opleidingen op het gebied van coaching en haptonomie gedaan.


Momenteel doet zij promotieonderzoek naar hoe studenten gestimuleerd kunnen worden om zich vanuit een affectieve reactie te verhouden tot een waardenconflict, zodat studenten zich bewust kunnen worden van hun eigen waarde-uitdrukkende attitude.


Naast haar baan als docent en promovendus, werkt ze als onderwijsadviseur met focus op docentprofessionalisering (BKO/SKO) in het ErasmusMC. Daarvoor heeft ze gewerkt als projectmanager bij de Vrije Universiteit van Amsterdam, programmaleider BKO bij de Haagse Hogeschool, beleidsmedewerker Onderwijskwaliteit bij de Hogeschool van Amsterdam.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen