Je woont in het buitenland

Wat zijn je opties voor de selectie?

Ook als je op één van de Caribische eilanden of in het buitenland woont, kun je deelnemen aan de selectieprocedure.

Je hebt de volgende mogelijkheden:

  1. Je komt naar Nederland en neemt deel aan de selectieprocedure bij Hogeschool Rotterdam via de reguliere weg.
  2. Je woont nog in het buitenland en kan niet in Nederland aan de selectieprocedure deelnemen. In dat geval kun je vanuit je eigen land (voor een deel) deelnemen aan de procedure. Hieronder lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Onderdeel 1 – de startmeter en motivatiebrief

De startmeter is een digitale vragenlijst welke je op de computer invult. De vragenlijst vind je op mijn.hr.nl. De inloggegevens hiervoor worden na je aanmelding in Studielink per post naar jou verstuurd.

De motivatiebrief stuur je voorafgaand aan het gesprek per e-mail naar ivg-opleidingsadministratie@hr.nl onder vermelding van 'selectie Verpleegkunde'.

Onderdeel 2 – toetsing en skypegesprek

Alleen wanneer je onderdeel 1 hebt afgerond, kun je deelnemen aan onderdeel 2. Dit tweede onderdeel bestaat uit twee opdrachten.

  1. Je krijgt een meerkeuzetoets welke alleen wordt afgenomen op Hogeschool Rotterdam of in een assessmentcentrum op Curaçao. Wanneer je geen mogelijkheid hebt om naar Curaçao te gaan, dan zal je dit onderdeel op Hogeschool Rotterdam moeten doen.
  2. Je voert een skypegesprek met iemand van de opleiding. Dit skypegesprek wordt na de toets ingepland en vindt plaats in februari. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.