Minors

Kies je eigen richting

In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting. De onderstaande minors geven een beeld van het type minor dat je kunt verwachten.

Real Estate & Facility Management

Bij de minor Real Estate & Facility Management leer je kijken naar de wensen en behoeften vanuit de verschillende gebruikers op de diverse vastgoedmarkten. Vastgoed laat zich niet kenmerken door een standaard woning, kantoor of winkel. Elke gebruiker heeft specifieke eisen t.a.v. het gebruik van het door hem beoogde object. Dat heeft o.a. te maken met de bijzondere wensen die iedere individueel of groep heeft. Deze, in hoge mate aan verandering onderhevig zijnde individuele wensen, bepalen de gebruiks- én financiële waarden van vastgoedobjecten. Deze waarden zullen ook onderhevig zijn aan de veranderende marktomstandigheden. Het kopen van een woning is voor de meeste mensen de duurste aankoop uit hun leven. Bij zowel het aan-als verkoopproces spelen emoties een belangrijke rol. Als makelaar/taxateur dien je deze factoren achterwege te laten om je opdrachtgever zo optimaal mogelijk te adviseren. Als adviseur van één van deze partijen, speel je dan ook een zeer belangrijke rol waarbij jou opdrachtgever mag verwachten dat jij over de specifieke kennis en knowhow beschikt om aan dit verwachtingspatroon te kunnen voldoen.

Projectontwikkeling Vastgoed

Fascinatie voor de gebouwde omgeving staat bovenaan het lijstje van redenen waarom je voor uitoefening van een beroep in de projectontwikkeling kiest. De gebouwde omgeving omvat naast woningen en werkplekken in grote kantoorgebouwen ook voorzieningen als winkels, scholen en buurtcentra. Aspecten als veiligheid en bereikbaarheid spelen daarbij een zeer belangrijke rol. In een stad als Rotterdam heb je veel mogelijkheden om hierbij een rol te spelen. Diverse partijen hebben invloed op de gebouwde omgeving. In de rol van ontwikkelaar en adviseur doe je een voorstel voor ontwikkeling van vastgoed welke binnen de randvoorwaarden van de Gemeente Rotterdam, toekomstige gebruikers, financiers, en de directe belanghebbenden past. Als ontwikkelteam dien je een brede kijk te hebben, kennis op veel terreinen en vooral: gevoelig zijn voor signalen van buiten. Je bent bezig overzicht te krijgen wat er in die gebouwde omgeving allemaal speelt en nog kan gaan spelen.

Beleggen in Vastgoed

Vastgoed neemt een bijzondere positie in binnen de wereld van het beleggen. De vraag die je jezelf als bijvoorbeeld assetmanager stelt is: waarom beleg ik specifiek in vastgoed en welke plaats binnen de totale beleggingsportefeuille neemt vastgoed in? Wil je je verdiepen in beleggen in vastgoed, dan kun je bij de minor Beleggen in Vastgoed inzicht verwerven in de werking en omvang van de markt voor vastgoedbeleggingen als ook de kennis en vaardigheden ontwikkelen om de juiste investeringsbeslissingen te nemen bij het beleggen in vastgoed. Aan de orde komen onder meer juridische constructies als eigendomsverhoudingen, de jaarverslaggeving en financiering van een vastgoedonderneming, analyse van beleggingsvoorstellen in vastgoed, rendements-en risicoafwegingen van een belegging en benchmarking in de vastgoedmarkt.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.