Menu Zoeken English

Kim over haar stage

Bij de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling wordt er aandacht besteed aan zowel planologie als stedenbouw. De stedenbouwkundige kant wilde ik meer ervaren in de praktijk. Ik heb daarom gekozen mijn derdejaars stage te volbrengen bij Atelier Dutch, een stedenbouwkundig bureau in Almere.

Tijdens mijn stage ben ik betrokken geweest bij het ontwikkelen van een stedenbouwkundig plan voor de woonwijk Rimpeler in de gemeente Putten. Rimpeler wil de meest duurzame woonwijk van Nederland worden. De gemeente heeft alle mogelijkheden voor verduurzaming in kaart laten brengen en verdeeld in de thema’s groen, water en energie. Hierbij kun je denken aan wateropslag, groene daken, moestuinen en zonnepanelen. Naast het nodige onderzoek, heb ik ook een toolbox ontwikkeld waarin alle maatregelen staan beschreven in een begrijpelijke taal. De gemeente heeft deze en mijn adviezen opgenomen in haar plannen. De gebruikers hebben er echt wat aan. Dat is waardevol en maakt me trots.

Binnen het bureau heb ik mijn stedenbouwkundige kennis verdiept en direct kunnen toepassen. Door mijn stage heb ik ervaren dat je meer weet en kunt dan je denkt!

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen