Menu English

'Aan tafel met...'

MARE

Receptenboek met recepten van 6 diverse culturen, afkomstig van vluchtelingen die langere tijd in Nederland zijn of net in Nederland zijn aangekomen.

Vraagstelling

In het tweede jaar van de opleiding Small Business & Retail Management, starten de studenten hun eigen onderneming op basis van hun eigen plan. Om uniek te zijn ten opzichte van andere groepen én in te spelen op de laatste ontwikkelingen van de maatschappij is gekozen voor dit kookboek. Het kookboek is een positief tegengeluid aan de vluchtelingencrisis. Het is ook uniek omdat het niet alleen iets opbrengt voor de studenten, maar vooral voor anderen.

Aanpak

Vluchteling staan centraal, vanwege de actuele vluchtelingenproblematiek in Nederland. Maar wat wil en kan je daar dan mee doen, is de vraag. Eten en koken brengt mensen samen. Vandaar dat gekozen is voor een kookboek. Na het uitwerken van ideeën is geconcludeerd dat er bij ieder recept een persoonlijk verhaal van de bedenker moest komen. Eerst leer je de persoon zelf kennen, daarna zijn/haar favoriete gerecht. Hiermee kom je weer iets meer over het land van herkomst te weten. Voor het voorwoord is Ahmed Aboutaleb, burgemeester van de multiculturele stad Rotterdam benaderd.

Resultaat

Een kookboek met recepten en verhalen van vluchtelingen die naar Nederland zijn gevlucht. Een kookboek waarvan een deel van de opbrengst naar Stichting Vluchtelingenwerk gaat. Een positief geluid in het soms wat scherpe vluchtelingendebat!

Opleiding(en)

  • Small Business and Retail Management

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Eline Brouwer, Alexandra Cupedo, Romy van Deursen, Marinka Verhoef

Begeleider(s)

Ruben de Boer, Hans Boogaerdt 't Hooft