Ondernemerschap & Retail Management duaal

Vierjarige bachelor in het Nederlands

De instroom van nieuwe studenten bij de duale opleiding zal per 2018-2019 worden stopgezet. Je kunt je nog wel aanmelden voor de voltijdopleiding.

De opleiding Ondernemerschap & Retail Management (voorheen Small Business en Retail Management) heeft ervoor gekozen om haar studenten op te leiden binnen de ‘Community Entrepreneurship’. Een groep studenten, docenten en bedrijven waarbij alles om ondernemen en ondernemend managen draait. Met deze scherpe focus op ondernemerschap weet je precies waar je voor kiest… en waar je mee bezig bent. De duale opleiding gaat niet meer van start, maar je kunt je nog wel aanmelden voor de voltijdopleiding.

We leiden je op tot ondernemer (entrepreneur) of ondernemende manager (intrapreneur) die in staat is om werkgelegenheid te creëren in snel veranderende markten. Als entrepreneur doe je dat helemaal zelfstandig. Als intrapreneur ben je manager en bouw je aan een vestiging, afdeling of business unit van een groter bedrijf. In beide gevallen vinden we ondernemersskills belangrijk.

We helpen je ideeën vorm te geven, problemen aan te pakken en zo nu en dan een beslissing te nemen die niet geheel zonder risico’s is. Ook kan een ondernemer goed samenwerken, dus dat ga je dan ook veelvuldig doen!

Naast jouw ondernemende vaardigheden leren we je natuurlijk hoe je een bedrijf start en dit draaiende houdt. Methoden die we daar veel bij gebruiken, zijn het Business Model Canvas en The Lean Startup-methode. Je voert verkoopgesprekken, onderhandelt en ondervindt hoe je binnenlandse en buitenlandse markten verovert.

Let op! De duale opleiding stopt per 2018-2019. Je kunt je aanmelden voor de voltijdopleiding.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.