Menu English

Een blog van een student

Over de studie bij Hogeschool Rotterdam en de toekomst

Ik ben Pouline Aleman en ik zit in het eerste jaar van de opleiding Mens en Techniek Gezondheidszorgtechnologie. Momenteel zijn we halverwege de laatste onderwijsperiode en ik weet dus al aardig wat van de gang van zaken bij de opleiding.

Bij deze studie staat iedere periode een thema centraal. De eerste weken van de periode krijgen we hoofdzakelijk theorie en in de laatste weken werken we aan een zogeheten beroepsproduct. Beroepsproducten zijn opdrachten, gekoppeld aan het thema, die erg gevarieerd zijn. We hebben in de tweede periode bijvoorbeeld een Pakket van Eisen moeten maken voor een nieuw echoapparaat en afgelopen periode hebben we ons bezig gehouden met het maken van een prototype van een verbeterde pijnpomp. De theorie die we omtrent dit thema krijgen wordt met één tentamen getoetst. Dit vind ik erg fijn aangezien je, ondanks dat je veel moet leren voor een tentamen, wel in een keer van je 'tentamenstress' af bent en je dus niet meerdere tentamens hebt.

Een ander groot voordeel van deze opleiding vind ik dat de meeste docenten erg enthousiast zijn tijdens de lessen en ze je zoveel mogelijk van de praktijk willen laten zien. Ze geven vaak praktijkvoorbeelden bij de theorie. Daarnaast worden er gedurende het jaar meerdere activiteiten georganiseerd, zoals een excursie naar de Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC en een beroepenmarkt. Zulke activiteiten zijn erg leerzaam en doorbreken de sleur van het alledaagse leerproces.

Wat voor mij wel erg wennen was bij de opleiding, was de vorm van onderwijs. Bij veel lessen krijgen we een korte introductie en moeten we vervolgens zelfstandig aan de slag. Je moet zelf je leerstof opzoeken uit boeken en online bronnen. Hierdoor is het niet altijd duidelijk wat er precies van je verwacht wordt. Wel moet ik zeggen dat ik na verloop van tijd wel meer gewend raakte aan deze vorm van onderwijs en ik nu de zelfstandigheid wel prettig vind.

Hopelijk heb ik je met mijn verhaal een wat beter beeld kunnen geven van de studie en wie weet zien we jou komend collegejaar wel bij ons op de opleiding.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen