Beroepen

Wat kun je doen na je opleiding?

Je bent opgeleid tot zorgingenieur. Je weet te communiceren met zorgvragers, zorgverleners en technici en kunt daardoor de verbindende schakel tussen hen vormen met oog voor innovaties, veiligheid en wet-/regelgeving op het gebied van gezondheidszorg en techniek. De vooruitzichten op een baan zijn goed te noemen, zowel de zorg als het bedrijfsleven hebben veel vraag naar zorgingenieurs.

Je kunt onder andere aan de slag als:

Thuiszorgtechnoloog

Je bent in dienst van een grote gemeente of een thuiszorgorganisatie als specialist in de technische innovaties in de thuiszorg. Je adviseert en/of implementeert technische oplossingen zoals bijvoorbeeld domotica om de zorg efficiënter en effectiever te maken. Je geeft instructies aan de zorgverleners en je bent verantwoordelijk voor (technische) veiligheid en kwaliteitszorg.

Applicatiebeheerder (in de zorg)

Als applicatiebeheerder in dienst van een zorginstelling ben jij de specialist voor een aantal softwareapplicaties. Vanuit je kennis van de zorgprocessen en je kennis van de technologie, is je werk samen met een ICT-afdeling om deze applicaties te implementeren, te verbeteren en/of te beheren. Het betreft bijvoorbeeld informatie­systemen (EPD), onderhoudssystemen of kwaliteitszorgsystemen.

Klinisch fysisch medewerker

Als klinisch fysisch medewerker werk je in een (academisch) ziekenhuis op de afdeling 'klinische fysica'. Je voert controlemetingen uit, je assisteert bij wetenschappelijk onderzoek of je helpt mee bij de kwaliteitszorg op bijvoorbeeld het gebied van stralingshygiëne of medische beeldvorming.

Medisch technicus

Als medisch technicus werk je in een ziekenhuis op de afdeling medische instrumentatie. Je taak is om de zorgverlener te ondersteunen met het gebruik van medische apparatuur op bijvoorbeeld een OK of op een IC-afdeling. Je instrueert gebruikers, voert risicoanalyses uit, bent betrokken bij kwaliteitszorg of adviseert bij de inkoop van apparatuur.

Productspecialist (van medischeapparatuur)

In dienst van een bedrijf in medische apparatuur (bijvoorbeeld Philips) ben jij de specialist voor een aantal producten. Je kent de markt, je assisteert bij verkoop en 'aftersales-trajecten'. Je doet gebruikersonderzoek en je adviseert bij eventuele aanpassingen van het product aan de wensen van de klant.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.