Ga direct naar de content
Commerciële Economie

Marketing of Social Business voltijd

Vierjarige community in het Nederlands, start in september

Jij begrijpt dat bedrijven winst moeten maken, maar niet ten koste van alles. Deze community van Commerciële Economie leidt je op tot een sociaal ondernemende marketeer die multi-­inzetbaar is.

Sta jij ook versteld van bedrijven die koste wat kost maximale winst willen behalen? Kies jij juist voor een maatschappij waarbij sociale winst en economische winst in balans zijn? Wil jij je juist inzetten voor kinderen met overgewicht of eerlijke lonen aan boeren in derdewereldlanden? Dan past de community Marketing of Social Business van de opleiding Commerciële Economie perfect bij jou!

Hoe verminder je eenzaamheid onder ouderen? Hoe voorkom je jonge slachtoffers van cyberpesten? Je houdt je graag bezig met zulke vraagstukken. Door je multi­-inzetbaarheid kun je na je opleiding verschillende functies uitoefenen.

Als sociaal ondernemer een app in de markt zetten die jongeren waarschuwt tegen de gevaren van internet. Bij de Gemeente Rotterdam aan de slag gaan als marketing- en communicatieadviseur waarbij je de opdracht krijgt om Rotterdam-Zuid aantrekkelijker en levendiger te maken. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Werk jij liever in het bedrijfsleven? Dat is geen enkel probleem. Zo kun je bij T-­Mobile gaan werken op de afdeling Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waar je hard werkt om voor T­-Mobile een nog duurzamer imago te realiseren. We bereiden je ook voor op een salesgerichte functie bij goede doelen en andere non-profitorganisaties. Misschien zorg jij ervoor dat er veel geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker. Bij deze community leer je alles over sociaal ondernemen, ongeacht de richting die je op wilt gaan.

Deze opleiding is onderdeel van de Rotterdam Business School

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

Marketing of Social Business voltijd

  Commercieel ingesteld, maar met een maatschappelijk hart

  Proef de sfeer bij de community Marketing of Social Business

  Speel video

  Je ontwikkelt competenties om goed leiding te kunnen geven

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?
  Onderwijsmethoden en praktijk

  Onderwijsmethoden

  We werken in overzichtelijke blokken van vijf weken waarin steeds één praktisch thema centraal staat. Elk vak en elk project sluit daarop aan. Van jou verwachten we dat je actief aan de slag gaat met vernieuwende oplossingen die je direct kunt testen in de praktijk. De lat ligt hoog.

  Praktijk

  Docenten en experts uit de praktijk inspireren en ondersteunen je terwijl jij aan de slag gaat met concrete marketingvraagstukken uit de Rotterdamse realiteit. Zo leer je praktijk begrijpen en toepassen.

  Community's

  Binnen de opleiding Commerciële Economie kun je kiezen uit vier community's. Naast Marketing of Social Business zijn er nog 3 community's, namelijk de Community Creative Marketing & Sales, de Community Global Marketing & Sales en de Community SportMarketing & Management.

  Het eerste jaar

  In je eerste jaar doe je ervaringen op binnen jouw community en leer je de commerciële basisprincipes toepassen in de praktijk. Je leert jouw community kennen door te werken aan projecten in opdracht van organisaties uit de Rotterdamse Regio. Daarbij dagen we je uit slim gebruik te maken van de theorie.

  Na het eerste jaar

  Aan het eind van je studie heb je je vastgebeten in steeds complexer wordende commerciële vraagstukken. Je hebt je verdiept in social marketing, verandermanagement, sociaal ondernemen etc. Je hebt daarbij de keuze om je studieprogramma voor een deel zelf in te vullen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stage in Namibië, een minor bij een andere opleiding en afstuderen bij een sociale onderneming of een goed doel. Het is aan jou: jij stelt een deel van je opleiding af op jouw eigen wensen en behoeften. Zo groei jij naar de plek waar jouw talenten de meeste impact hebben.

  Keuze en ondersteuning

  Keuze

  Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften. Afhankelijk van je opleiding kun je zelf een stageplek uitzoeken. Via een minor in de hoofdfase van je studie kies je een bepaald profiel waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

  Ondersteuning

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een peercoach krijgen: een ouderejaarsstudent die een jongerejaars begeleidt.

  Studeren met een functiebeperking

  Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen of voorzieningen nodig, dan bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden.

  Stage lopen

  In het eerste jaar loop je gedurende een korte periode stage bij een onderneming of organisatie uit de sociale sector. In het derde jaar loop je vier maanden stage in Nederland of het buitenland.

  Minors

  In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting. De onderstaande minors geven een beeld van het type minor dat je kunt verwachten.

  Minor Business Model Innovator

  Wil jij jezelf ‘Business Model pro’ noemen en ben je er klaar voor om je eigen onderneming vorm te gaan geven? Kies dan voor de minor ‘Business Model Innovator’. Als consultant denk je mee met bedrijven en maak je een business model voor je eigen bedrijf. Het blijft niet alleen bij het invullen van het model. Implementeren staat uiteraard ook centraal. Bij het vormgeven van je onderneming richt jij je op de trends van dit moment. Tijdens de minor leer je voor welke uitdagingen bedrijven in deze nieuwe economie staan. Je leert op trends in te spelen om deze vervolgens praktisch naar je business model te vertalen. Laat de concurrentie maar komen!

  Minor Concepting and Retail-Formats

  Consumenten bereiken en beraken

  Veelzijdige en veeleisende consumenten. Hoe ga je ermee om? Het inzetten van de omnichannel strategie is populair. Niet puur kanalen inzetten, maar de klant het merk laten beleven. Daar gaat het om. Voor retailers blijkt het lastig te zijn om goed aan te sluiten op de wensen van de klant. Hoe pak je dit probleem aan? Je leert het bij de minor ‘Concepting and Retail-Formats’. 

  Minor International Business and Career

  Deze Engelstalige minor bereidt je voor op een carrière waarbij je internationaal inzetbaar bent, onder andere door je de mogelijkheid te bieden een half jaar bij een partnerinstelling in het buitenland te studeren. Hierbij bestudeer je onder andere de onderwerpen international market opportunity analysis, marketing planning and control, project management en art and philosophy. 

  Minor Social Marketing

  Marketing als tool voor maatschappelijke of sociale gedragsverandering. Het gedrag van iemand veranderen. Geen gemakkelijke taak. Toch zijn overheden en (non-) profitorganisaties in Rotterdam er voortdurend mee bezig. Hoe kun je marketing en kennis van sociaal gedrag van mensen inzetten om positieve maatschappelijke of sociale gedragsverandering te realiseren? Je leert het in de minor Social Marketing.

  Minor Online Marketing

  Word jij marketeer voor de nieuwe generatie klanten?

  Niet meer naar de winkel gaan, maar online bestellen en het vervolgens de volgende dag in huis hebben. Er is sprake van een nieuwe generatie klanten. Klanten met hun eigen voorwaarden die door nieuwe technologieën meer macht hebben. Ook transparantie en de overvloed aan informatie dragen bij aan de machtige klant. De dynamiek tussen koper en verkoper verandert drastisch. Als verkoper moet je verstand hebben van online marketing en consumentengedrag. Benieuwd hoe je omgaat met de nieuwe generatie klanten? Je leert het tijdens de minor ‘Online Marketing’.

  Minor Social Entrepeneurship

  Met een zakelijke benadering sociale problemen aanpakken

  Ben jij gemotiveerd om sociale problemen op te lossen met behulp van technieken uit het conventionele ondernemerschap? Wil jij grote maatschappelijke problemen oplossen door middel van zakelijke kennis? Dan is minor ‘Social Entrepreneurship’ dé minor voor jou! In deze minor combineer je de profit en nonprofit markt en doe je onderzoek naar culturele, sociale en economische invloeden op een maatschappelijk vraagstuk. Je komt in aanraking met de overheidsregelgeving en gaat de competitie aan voor (financieel) draagvlak. Kortom, je werkt aan economisch ondernemerschap met een sociale doelstelling: dat is dus dubbele winst!

  Minor WO- Doorstroom

  Voor studenten CE en SMM

  De verdiepende minor ‘Doorstroom Wetenschappelijk Onderwijs’ geeft na succesvolle afronding binnen 1 jaar direct toegang tot de Marketing Master of Science in Economics and Business van de Erasmus School of Economics in Rotterdam. Dat levert een aantrekkelijke tijdsbesparing van 1 jaar op. Een schakeljaar van 60 studiepunten bij de Erasmus Universiteit is dan niet meer nodig.

  Student van andere hogeschool?

  Ben je student bij een andere hogeschool en wil je een minor bij Hogeschool Rotterdam volgen? Bekijk je mogelijkheden op Kiesopmaat.nl. De minors van Hogeschool Rotterdam duren een half jaar (september - februari) en leveren 30 EC (studiepunten) op.

  Afstuderen

  Tijdens het afstuderen werk je aan een afstudeeropdracht van een zelfgekozen afstudeerbedrijf. De afstudeerperiode start in het vierde jaar en loopt van februari tot en met juni (20 weken, 80 werkdagen van acht uur).

  Internationale mogelijkheden

  Als je een internationale carrière ambieert, dan bereidt de opleiding je hier ook op voor! Zo heb je de mogelijkheid om je derdejaars stage, een deel van je studie en je afstudeerperiode in het buitenland te voltooien. De opleiding heeft daarvoor een uitgebreid netwerk van partners binnen en buiten Europa waarmee wij jou graag in contact brengen.

  Vakken

  Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

  Ben je gemotiveerd om in je beroep te excelleren, wil je meer energie in je studie steken en een plus op je CV zetten, dan biedt de opleiding je een Honoursprogramma aan. Als je dat programma succesvol afsluit krijg je een honours degree bij je diploma en de aantekening ‘excellente professional’.

  Bekijk meer over het honoursprogramma

  Ben je gemotiveerd om in je beroep te excelleren, wil je meer energie in je studie steken en een plus op je CV zetten, dan biedt de opleiding je een Honoursprogramma aan. Als je dat programma succesvol afsluit krijg je een honours degree bij je diploma en de aantekening ‘excellente professional’.

  Bekijk meer over het honoursprogramma

  Onderwijsvorm

  Hoe is het onderwijs ingericht?
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  5 dagen les per week
  20 uren zelfstudie per week
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  5 dagen les per week
  20 uren zelfstudie per week
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  Legenda
  Praktijk
  Keuzeruimte
  Theorie
  Begeleiding

  Na je studie

  Wat kun je doen na je opleiding?
  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Business Administration (BBA) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

  Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Heb je het Honoursprogramma gevolgd? Dan krijg je ook een honours degree, waarmee je je doorzettingsvermogen en extra kennis kunt aantonen.

  Beroepen

  Enkele voorbeelden van functies die je na je studie zou kunnen bekleden:

  • Marketeer bij een goed doel
  • Online campagneleider
  • Sociaal betrokken ondernemer
  • Manager maatschappelijk verantwoord ondernemen bij een grote commerciële organisatie
  • Projectmanager maatschappelijke ontwikkeling bij de gemeente
  • Citymarketeer

  Locatie

  Waar ga je studeren?

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties

  We gebruiken cookies om de website te verbeteren.