Ga direct naar de content

Logistiek en Economie deeltijd

Vierjarige bachelor in het Nederlands, start in september

Als logistiek manager organiseer en beheer je de stroom van goederen en diensten in of tussen bedrijven. Met Logistiek en Economie in deeltijd vergroot je je kennis en doorgroeimogelijkheden.

Productie, handel en distributie staan of vallen met het beheersen van goederenstromen. Logistieke kennis is dus hard nodig om activiteiten in een productiebedrijf of dienstverlenende organisatie te faseren en te structureren. Het is de logistiek die de tevredenheid van klanten bepaalt. Kies je voor deze opleiding dan kies je er voor een manager te worden die het hele logistieke proces beheerst en daarbij gebruik weet te maken van de modernste informatietechnologie. Logistiek en Economie van Hogeschool Rotterdam staat middenin de bedrijvigheid van Rotterdam als World Mainport.

Bij deze logistieke opleiding ligt de nadruk niet zozeer op de technische aspecten van logistiek als wel op economie, management, organisatie en communicatie. Als logistiek econoom kun je goed plannen en organiseren, ben je een teamplayer, beschik je over cijfermatig inzicht en analytische vaardigheden.

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

Logistiek en Economie deeltijd

  Meer brochures toevoegen (max 5)

  Menzo over Logistiek en Economie

  Eva over haar studie

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?
  Leerlijnen

  Bij de deeltijdvariant van Logistiek en Economie zijn er verschillende vormen van onderwijs ontwikkeld in vier leerlijnen: projectonderwijs, cursussen/trainingen, bedrijfsopdrachten en loopbaanontwikkeling. Tevens biedt de opleiding keuzevakken aan speciaal voor de deeltijdstudent zodat je vakken kunt kiezen die voor jou op dat moment relevant zijn.

  Het eerste jaar

  In het eerste jaar van je opleiding wordt theorie afgewisseld met praktijk. Je volgt bedrijfskundige vakken, afgewisseld met vakinhoudelijke cursussen gericht op logistiek. Ook voer je projecten uit. Die zijn in het eerste jaar afwisselend bedrijfskundig en specifiek logistiek.

  Na het eerste jaar

  Na de propedeuse worden de problematiek en de daarmee gepaarde uitdagingen in je projecten complexer. Voorbeelden van projecten in het tweede jaar zijn: Verbeteren logistieke processen, Inkoop en sourcing. Bij dit project ontwikkel je inkoopbeleid en een inkoopportfolio voor een bedrijf, je houdt je bezig met leveranciersmanagement en je verdiept je in de ethische aspecten van inkoop. Het project Ontwikkelen van een logistiek serviceconcept leert je de samenhang tussen processen en besturing te zien en te beoordelen en de organisatie te adviseren hoe ze hier verbeteringen in aan kan brengen. Naast de projecten zijn er ook colleges.

  Deze opleiding biedt veel keuzemogelijkheden. Je kunt namelijk uit diverse disciplines een vak volgen zoals vakken die bijdragen aan het ontwikkelen van je managementvaardigheden, vakken waardoor je verdieping van je logistieke kennis realiseert of een extra taal. Je voert naast de keuzevakken je bedrijfsopdrachten uit binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Voor deze opdrachten verbeter je dus bedrijfskundige en logistieke processen op je eigen werk!

  De eerste helft van het derde studiejaar is een half jaar dat internationaal georiënteerd is. De thema’s hebben een internationaal karakter en de voertaal en literatuur zijn Engels. De tweede helft van het derde jaar en de eerste helft van het vierde jaar bestaan uit zogenaamde profileringsruimtes. In deze ruimte kun je voor verschillende specialismes kiezen: strategie & management, haven & transport, warehousing, logistiek & ICT of stadsdistributie.

  Het tweede gedeelte van het vierde studiejaar staat in het teken van het afstuderen. In dezelfde periode maak je ook een bedrijfsopdracht in het kader van je persoonlijke professionele ontwikkeling. Hier werk je in de zogenaamde learning community aan je eigen leertraject. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het ontwikkelen van coachingstechnieken of het ontwikkelen van effectief onderhandelen. Er zijn tijdens deze afrondende fase wekelijkse contactmomenten om je voortgang zo goed mogelijk te monitoren.

  Werk en studie

  Bij deze opleiding stellen we eisen aan je werkervaring en/of werksituatie. De exacte eisen vind je onder de toelatingsvoorwaarden.

  Keuze en begeleiding

  Aan een deel van je opleiding kun je je eigen invulling geven. Via een minor in de laatste fase van je studie kun je bij de meeste deeltijdopleidingen kiezen voor een bepaald profiel waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

  Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Hogeschool Rotterdam biedt hiervoor zowel vóór als tijdens de opleiding mogelijkheden.

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Zo helpen we je om jezelf te overtreffen en het beste uit jezelf te halen. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt.

  Vakken

  Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

  Onderwijsvorm

  Hoe is het onderwijs ingericht?
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  1 dag school per week
  17 uren zelfstudie per week
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  Legenda
  Praktijk
  Keuzeruimte
  Theorie
  Begeleiding

  Na je studie

  Wat kun je doen na je opleiding?
  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Business Administration (BBA) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

  Ook ontvang je bij je diploma een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Beroepsbeeld

  Pieter Duijndam is een oud-student Logistiek en Economie. Na zijn studie is hij aan de slag gegaan bij het grootste distributiecentrum van Heineken. Hij vertelt in onderstaand filmpje over zijn werkzaamheden en wat er nodig is om een goed logistiek manager te kunnen zijn.

  Beroepen

  Tijdens de opleiding groeien studenten toe naar functies als teamleider of manager planning, logistiek manager, supply chain manager of inkoopmanager.

  Bekijk een aantal beroepen

  Locaties

  Waar ga je studeren?

  Academieplein

  G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties
  • Technische Bedrijfskunde deeltijd

   Als technisch bedrijfskundige ben je breed opgeleid en veelzijdig inzetbaar. Een bedrijfskundige die werkt in een technische omgeving, het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening of de industrie.

  • Bedrijfskunde MER deeltijd

   Ben jij een multitalent dat zowel in het bedrijfsleven als bij de (semi)overheid aan de slag wil kunnen, dan is de opleiding Bedrijfskunde MER iets voor jou.

  • Commerciële Economie deeltijd

   Wil jij een nieuw product succesvol op de markt zetten of zorgen dat meer mensen een product kopen? Met de opleiding Commerciële Economie leer je dit allemaal.

  We gebruiken cookies om de website te verbeteren.