Minors

Kies je richting

In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting. De onderstaande minors geven een beeld van het type minor dat je kunt verwachten.

Maritime and Port Management

Deze minor is een voorbereiding op functies in bedrijven die zich vanaf de wal bezighouden met de internationale zeescheepvaart: Shipping Markets, Ship Management, Port Agency, Shipping Agencies en Chartering. Onderdelen van het programma zijn: maritieme techniek, scheepvaarteconomie, rederijkunde, maritiem recht en capaciteit in de scheepvaart. Ook doe je onderzoek naar de stand van zaken in de scheepvaartwereld, zoals containerterminals in Europa of het short sea transport. Met het diploma van deze minor kun je een aantal vrijstellingen krijgen voor de qualifying examinations van het Institute of Chartered Shipbrokers, een wereldwijd erkende kwalificatie.

Supply Chain Management

Deze minor concentreert zich op de meest actuele en geavanceerde ontwikkelingen in de logistiek en bekijkt hoe bedrijven kunnen samenwerken en processen kunnen afstemmen om klanten het best van dienst te kunnen zijn. Supply Chain Management richt zich op de optimalisatie van de logistieke ketens in het geheel. De logistieke optimalisatie overschrijdt het proces binnen de eigen onderneming en binnen de relaties met de leveranciers en afnemers. Kortom: we bekijken de hele keten. Zo betrekt bijvoorbeeld de logistiek manager van een woonwarenhuis het productieproces van de stoffen in India in de planning om uiteindelijk een bankstel bij de klant aan te leveren. Bij deze minor hanteren we de eindeisen van APICS, een internationale organisatie op het gebied van logistiek. Aspecten die aan de orde komen bij deze minor zijn onder meer logistieke processen binnen schakels in de keten, ketenbesturing en netwerken van ketens.

Management & Consultancy

De minor Management & Consultancy bereidt je voor op leidinggevende en adviesfuncties. Er wordt aandacht besteed aan management- en adviesvaardigheden, intercultureel, project- en verandermanagement, managementtrends, organisatiediagnose en onderzoeksmethoden, adviseren en consulteren, processturing en -beheersing en projectplanning. Met deze minor kun je bijvoorbeeld logistiek consultant worden.

International Marketing & Sales

Bij industriële verkoop gaan vaak zeer grote bedragen over de tafel. Klantgericht opereren is tegenwoordig voor elk bedrijf een noodzaak. Finance en accounting, verkooptraining, recht, specifieke communicatieve vaardigheden en vreemde talen vormen dan ook belangrijke componenten van deze minor. Sales engineer, marketingmedewerker en accountmanager zijn voorbeelden van functies waarop deze minor je voorbereidt.

Inkoopmanagement

Deze minor bereidt je voor op inkoopmanagement- en inkoopfuncties binnen organisaties. Hierbij wordt aandacht besteed aan (strategische) analyse van het inkooppakket, het ontwerpen van een adequaat inkoopproces en aan het inbedden van inkopen in de bedrijfsstrategie. Als inkoper speel je een belangrijke rol in de optimalisatie van de keten als geheel. Tevens maak je kennis met projectmatig werken. Hierbij los je met een groep fictieve bedrijfsproblemen op. Zo beïnvloed je de bedrijfsresultaten.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.