Menu English

Voorspellen van het onvoorspelbare

APM Terminals Maasvlakte 2

Optimalisering van de voorspellingsbetrouwbaarheid van bargemoves binnen APM Terminals Maasvlakte 2.

Vraagstelling

Het probleem is dat onnodig wordt uitgeweken en dat niet wordt uitgeweken wanneer het wel nodig is. De oorzaak van dit probleem is de onnauwkeurige voorspelmethode. Het doel van dit onderzoek is om het aantal onnodige uitwijkmomenten van de barges zoveel mogelijk te reduceren, zonder dat de gemiddelde wachttijd van de barges stijgen. Dit kan worden gerealiseerd door een voorspelmethode te introduceren waarvan de nauwkeurigheid het hoogst is.

Aanpak

Voor het onderzoek heb ik gebruik gemaakt van DMAIC – Lean Six Sigma: Define Beschrijving probleem en huidige voorspelmethode Measure Verzamelen en ordenen van relevante data Analyse Beschrijving omvang van probleem en huidige voorspelnauwkeurigheid Improve Test en ontwikkelen van twee nieuwe en huidige voorspelmethodes Control Opzetten van de werkinstructie van de nieuwe voorspellingstool en van het KPI-dashboard

Resultaat

Het resultaat van dit project is een automatisch werkend voorspellingstool waarmee APM2 het aantal bargemoves voor de komende vijf dagen kan berekenen. APM Terminals Maasvlakte 2 heeft inmiddels de voorspellingstool in gebruik genomen.

Opleiding(en)

  • Logistics Management

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

B. Al-Washah

Begeleider(s)

P. van 't Hof