Menu Zoeken English

Gwendoline, tweedejaars student

Kom online in contact

Stel je vraag aan Gwendoline, tweedejaars student Lerarenopleiding Nederlands.

Hoi, ik ben Gwendoline

Ik heb na lang twijfelen tussen de pabo en Nederlands gekozen voor de opleiding docent Nederlands. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik graag wilde werken met de doelgroep jongeren vanaf 12 jaar.

Op de opleiding volg je allerlei vakken die je voorbereiden op het geven van het vak Nederlands. Je leert over de taal Nederlands maar ook leer je hoe je als docent gaat lesgeven.

Het leukste aan de opleiding vind ik de stage. Op de stage ben je bezig met oefenen van lesgeven. Je kunt alles uitproberen wat je in theorie leert en je leert heel veel van de mensen die al in de praktijk werken. Ik denk dat ik in de praktijk het meeste over het docentschap heb geleerd van de mensen die al jaren lesgeven in de praktijk. Toen ik aan de opleiding begon dacht ik eerst dat je veel bezig zou zijn met hoe Nederlands je op de middelbare school krijgt. Maar dat is niet de opzet van de opleiding. Je krijgt op de opleiding de vakken die je voorbereiden op het schoolvak Nederlands. De stof die je krijgt verdiept echt in de taal.

Wil je nu meer weten over de opleiding of Hogeschool Rotterdam? Dan kun je me mailen met je vragen of ik kan je een uitnodiging voor een online gesprek sturen als je daar geïnteresseerd in bent. Je kunt dan met mij in gesprek gaan over je keuze voor de lerarenopleiding Nederlands.

Stel je vraag

E-mail

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen