Ga direct naar de content

International Business and Languages voltijd

Vierjarige bachelor in het Engels, start in september

De opleiding leidt studenten op tot professionals die uitstekend in staat zijn om in meerdere moderne vreemde talen zaken te doen met zakenpartners met een andere culturele achtergrond.

Wil je de schakel zijn tussen een bedrijf en de internationale zakelijke omgeving die de belangen van een bedrijf of organisatie in kaart kan brengen, doelen kan stellen en deze kan vertalen in commerciële plannen?

Dan zit je goed bij IBL. Je legt en onderhoudt contacten met de internationale relaties van een bedrijf of organisatie, met name op de gebieden internationale communicatie en internationaal inkoop-, verkoop-, export-, en accountmanagement. Tevens vertaal je deze contacten in activiteiten op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je bent internationaal communicatief bekwaam en goed bekend met een breed spectrum aan (moderne), op het commerciële gerichte communicatiemiddelen. Elke IBL'er beheerst ten minste drie moderne vreemde talen.

De IBL'er opereert in verschillende landen en culturen. Daarom heeft hij inzicht in culturele grondslagen, leeft hij zich snel in andere culturen in en begrijpt hij gedrag van zijn internationale zakenpartner ook als uitdrukking van een bepaalde culturele karakteristiek.

Deze opleiding wordt onderdeel van de nieuwe Rotterdam Business School.

Let op! Vanaf studiejaar 2017-2018 wordt deze opleiding uitsluitend volledig in het Engels aangeboden.

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

International Business and Languages voltijd

  Meer brochures toevoegen (max 5)

  Importonderneming

  Docent Van Beurden: talen openen deuren

  Studie in Cijfers

  Meer info: studiekeuze123.nl Publicatiedatum 12-05-2016
  Deze opleiding
  Landelijk gemiddelde
  student tevredenheid
  Deze opleiding 3.8
  Landelijk gemiddelde 3.8
  aantal eerstejaars
  Deze opleiding 303
  Landelijk gemiddelde 100
  ervaren contacttijd eerstejaars
  Deze opleiding 18-24
  Landelijk gemiddelde 18-24
  doorstroom naar tweede jaar
  Deze opleiding 63%
  Landelijk gemiddelde 60%
  diploma binnen 5 jaar
  Deze opleiding 32%
  Landelijk gemiddelde 35%
  doorstuderen
  Deze opleiding 14%
  Landelijk gemiddelde 13%
  landelijk gemiddelde arbeidsmarkt
  Landelijk gemiddelde 60%

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?
  Onderwijsvisie

  Bij de opleidingen van Hogeschool Rotterdam voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij. Studenten en docenten kennen elkaar en weten elkaar te vinden. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs.

  Kenmerkend voor het onderwijs van Hogeschool Rotterdam is de aandacht voor:

  • De kennisbasis van het beroep
  • Handelen in de beroepspraktijk
  • Je eigen professionele identiteit

  Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding. In het begin ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten, professionals uit de praktijk en praktijkgerichte onderzoekers. In het begin krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

  Taal van het onderwijs

  Deze opleiding wordt vanaf 2017- 2018 uitsluitend volledig in het Engels aangeboden. Je kunt niet meer kiezen voor de gecombineerde Nederlandstalige/Engelstalige variant.

  Het eerste jaar

  Het eerste jaar, de propedeuse, is bedoeld om je een goede indruk te geven van de opleiding en de beroepspraktijk. Het jaar bestaat uit het doen van praktijkprojecten ondersteund door vakken zoals Bedrijfseconomie, Algemene economie, Marketing en Management. Daarnaast volg je drie moderne vreemde talen (Engels en een keuze van Spaans, Frans of Duits).

  Na het eerste jaar

  In het tweede jaar van de opleiding vergroot je je kennis van economie en internationaal recht. Je leert economische en juridische problemen te signaleren en te analyseren. Samen met een aantal studenten start je een eigen, internationaal bedrijf. Het derde jaar ga je op stage in het buitenland. Na je stage kom je terug naar Rotterdam en volg je een specialisatie. In het vierde jaar ga je een half jaar studeren bij een van onze partnerscholen in het buitenland. Je laatste half jaar staat in het teken van je afstudeerscriptie.

  Keuze en ondersteuning

  Keuze

  Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften. Afhankelijk van je opleiding kun je zelf een stageplek uitzoeken. Via een minor in de hoofdfase van je studie kies je een bepaald profiel waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

  Ondersteuning

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een peercoach krijgen: een ouderejaarsstudent die een jongerejaars begeleidt.

  Studeren met een functiebeperking

  Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen of voorzieningen nodig, dan bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden.

  Stage lopen

  In het derde jaar loop je een stage van één semester in het buitenland. Maar je maakt al eerder kennis met de praktijk door middel van projecten waar je samen met medestudenten aan werkt.

  Specialisatie

  In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een specialisatie in je vakgebied . Je kunt kiezen uit onderstaande specialisaties.

  • International Business Communication
  • Doing Business in Latin America
  • Doing Business in Eastern Europe

  Student van andere hogeschool?

  Ben je student bij een andere hogeschool en wil je een minor/specialisatie bij Hogeschool Rotterdam volgen? Bekijk je mogelijkheden op Kiesopmaat.nl. De minors van Hogeschool Rotterdam duren een half jaar (september - februari) en leveren 30 EC (studiepunten) op.

  Fast track

  Naast het reguliere vierjarige programma, biedt IBL een driejarig leertraject aan speciaal voor studenten met een VWO-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Je volgt de stof van de propedeuse en het tweede jaar van de opleiding in 1 jaar. Daarna stroom je door naar het derde jaar van het reguliere vierjarige programma.

  Voor deze driejarige Fast Track, werken de programma's IBMS en IBL samen. Je komt dus terecht in een gemengde klas. De lessen zijn intensief en worden in het Engels aangeboden. Alle theorie wordt behandeld in het kader van de zakelijke praktijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je toekomstige carrière.

  Internationale mogelijkheden

  Heb jij de moed om nieuwe horizonten te verkennen? De opleiding IBL kent twee verplichte semesters in het buitenland. In het derde jaar is dit de stage en in het vierde jaar studeer je een semester aan een partnerschool. De voorbereiding voor de studie in het buitenland, dat overigens ook een project kan zijn in samenwerking met een partnerschool, begint in het zesde semester (derde studiejaar) in de vorm van een specialisatie. Je kunt kiezen voor International Business Communication, Doing business in Latin America of Doing Business in Eastern Europe. Ook in de eerste twee leerjaren van de opleiding wordt veel in projectvorm gewerkt, al dan niet in het buitenland en/of in samenwerking met internationale bedrijven.

  Vakken

  Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

  Onderwijsvorm

  Hoe is het onderwijs ingericht?
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  5 dagen school per week
  16 uren zelfstudie per week
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  5 dagen school per week
  16 uren zelfstudie per week
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  Legenda
  Praktijk
  Keuzeruimte
  Theorie
  Begeleiding

  Na je studie

  Wat kun je doen na je opleiding?
  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Business Administration (BBA) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

  Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Heb je het Honoursprogramma gevolgd? Dan krijg je ook een honours degree, waarmee je je doorzettingsvermogen en extra kennis kunt aantonen.

  Beroepen

  Afgestudeerden met een IBL-diploma hebben een breed beroepsperspectief. IBL'ers kunnen werkzaam zijn in de functie van export- en importmanager, (internationaal) salesmanager, accountmanager en communicatiemanager. Zij werken veelal in functies met een commerciële inslag, bij bedrijven die internationaal zaken doen. IBL-afgestudeerden zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt, zowel in Nederland als internationaal, door hun uitstekende beheersing van drie moderne vreemde talen.

  Exportmanager

  Als exportmanager ben je verantwoordelijk voor het verkennen van nieuwe markten voor de producten van je opdrachtgever. Je ervaring op het gebied van bedrijfsadvisering gecombineerd met jouw verkooptalenten en ondernemersmentaliteit dragen bij aan de omzetgroei in het buitenland. Je bent resultaatgericht en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden waardoor je met tact en overtuigingskracht je verhaal weet te brengen en goed kunt luisteren naar de behoeften van de klant. Je ziet een uitdaging in het internationaal reizen, waar je de door jou beheerste talen kunt gebruiken.

  Doorstuderen

  Veel studenten beginnen met werken gelijk na het behalen van hun bachelor diploma. Studenten kunnen er ook voor kiezen om verder te studeren in een Master opleiding. Relevante Masters zijn  bijvoorbeeld de Master in Finance and Accounting, Master in Consultancy and Entrepreneurship of Master in Logistics Management.

  Huidige arbeidsmarkt

  Bron: landelijke cijfers HBO-Monitor 2015

  Locatie

  Waar ga je studeren?
  • Kralingse Zoom

  • Studeren in Rotterdam

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties
  • International Business and Management Studies fulltime

   Do you want to study in an international environment and gain practical experience at international companies? Choose International Business and Management Studies.

  • Trade Management gericht op Azië voltijd

   De opleiding Trade Management gericht op Azië (TMA) leidt je op voor sleutelposities in de internationale handel gericht op Azië, met name China, Indonesië, Japan en Maleisië.

  • Commerciële Economie voltijd

   Wil jij een nieuw product succesvol op de markt zetten of zorgen dat meer mensen een product kopen? Met de opleiding Commerciële Economie leer je dit allemaal.

  We gebruiken cookies om de website te verbeteren.