Ga direct naar de content

Admission

Are you admissible?

Admission requirements for students without a Dutch diploma

Please visit rotterdamuas.com for more information.

Admission requirements for students with a Dutch diploma (in Dutch)

Hieronder vind je de toelatingsvoorwaarden voor studenten met een Nederlands havo-, vwo- of mbo-diploma.

Let op! Bij deze opleiding leer je naast het Engels twee moderne vreemde talen. Kennis van één van de vreemde talen op voldoende niveau is noodzakelijk om de opleiding succesvol te kunnen volgen.

Bekijk meer info over de taalkeuze

Onderstaande toelatingsvoorwaarden zijn vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs en zijn alleen van toepassing op de profielen uit de vernieuwde tweede fase.

ProfielVerplichte vakkenExtra informatie
HAVO NT -  
HAVO NG -  
HAVO EM -  
HAVO CM - Let op! Als je in studiejaar 2020-2021 of later wilt starten, geldt dat je eindexamen moet hebben gedaan in economie óf m&o óf wiskunde A óf wiskunde B om toegelaten te worden.
VWO NT - Met een vwo-diploma kun je in overleg met de opleiding een fast track programma van 3 jaar volgen.
VWO NG - Met een vwo-diploma kun je in overleg met de opleiding een fast track programma van 3 jaar volgen.
VWO EM - Met een vwo-diploma kun je in overleg met de opleiding een fast track programma van 3 jaar volgen.
VWO CM - Met een vwo-diploma kun je in overleg met de opleiding een fast track programma van 3 jaar volgen.

Extra informatie fast track voor vwo'ers

Tijdens de studiekeuzecheck zal besproken worden of je in aanmerking komt voor het fast track programma. Naar aanleiding van dit gesprek wordt bepaald of je daadwerkelijk in het driejarige programma kan starten.

Toelatingsvoorwaarden mbo-niveau 4

Met een mbo-niveau 4-diploma ben je toelaatbaar tot deze opleiding. Hogeschool Rotterdam stelt geen eisen aan je vakkenpakket of het domein waarin je je mbo-diploma hebt behaald.

Toelatingsvoorwaarden oude diploma's

  • Heb je examen gedaan in een oud doorstroomprofiel (havo eindexamen t/m 2008, vwo eindexamen t/m 2009), bekijk dan dit overzicht voor de juiste toelatingsvoorwaarden.
  • Heb je een oud havo-, vwo- of mbo-diploma (zonder doorstroomprofiel of niveau-aanduiding), neem dan contact op met Studievoorlichting voor de toelatingseisen.

Overige situaties

Je bent niet (direct) toelaatbaar met je havo-/vwo- of mbo-diploma (deficiënties)

Beschik je over een havo-, vwo- of een 'oud' mbo-lang-diploma met een doorstroomprofiel of vakkenpakket waarmee je niet (direct) toelaatbaar bent? Dan heb je een deficiëntie. Deze deficiëntie moet je opheffen vóórdat je met de opleiding start. Hiervoor biedt Hogeschool Rotterdam speciale deficiëntietoetsen aan, die je met positief resultaat moet afronden.

Je bent 21 jaar of ouder - zonder toelaatbaar diploma

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Volg dan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Je wilt je kennis bijspijkeren

Als je wel toelaatbaar bent, is het soms toch slim om voor de start van de opleiding nog een extra vak te volgen, zodat je kennis beter aansluit op de opleiding die je gaat volgen. Bij Hogeschool Rotterdam kun je je kennis bijspijkeren.

Je hebt een buitenlands diploma

Als je in het buitenland een diploma hebt behaald, kun je in de meeste gevallen ook een opleiding aan Hogeschool Rotterdam volgen. Het buitenlandse diploma moet dan wel vergelijkbaar zijn met het vereiste Nederlandse diploma. Met een buitenlands diploma dat als gelijkwaardig is erkend, moet je nog wel slagen voor een toelatingsonderzoek 'Nederlands als tweede taal'. Voor die opleidingen waarvan is vastgesteld dat deze in een andere taal dan het Nederlands worden verzorgd, is deze eis niet van toepassing.

Door wijzigingen in wet- en regelgeving kunnen toelatingsvoorwaarden veranderen. Check deze pagina daarom regelmatig! Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.