Ga direct naar de content

Je woont in het buitenland

Wat zijn je opties voor de decentrale selectie?

Je hebt de volgende mogelijkheden als je in het buitenland woont:

  1. Je komt naar Nederland en maakt de test bij Hogeschool Rotterdam via de reguliere procedure.
  2. Je woont nog in het buitenland en kan niet in Nederland de test maken. Dan wordt gebruik gemaakt van het online examensysteem van Proctorexam. Na het maken van de test zal er ook nog een gesprek via Skype plaatsvinden met een docent over je motivatie, je interesse in techniek en je verwachtingen.

Door middel van een filmpje op de site van proctorexam.com kun je zien hoe het online maken van een test werkt.

Voor het maken van de testen van Proctorexam is het nodig dat je beschikt over:

  • Een internetverbinding
  • Een laptop of PC met webcamera en luidspreker
  • Een mobiele telefoon met camera
  • Een ruimte waar je ongestoord en zonder dat er iemand anders aanwezig is 1 tot 1,5 uur de tijd hebt om de tests te maken

Je maakt de test op een datum/tijd die jou het beste uitkomt. Indien we in overleg met jou een testdatum vastgezet hebben, ontvang je een week van tevoren een mail van Proctorexam. Je kunt dan testen of alles goed werkt. Op het moment dat je de test maakt is er geen persoon aanwezig die je vragen stelt zoals in het demofilmpje te zien is, maar de video-opnamen, test en persoonsgegevens worden na afloop nauwkeurig bekeken voordat wij de resultaten ontvangen.

De kosten van de onlinetests worden betaald door Hogeschool Rotterdam. Kosten voor internet en de hierboven genoemde apparatuur zijn voor jouw rekening.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.