Menu Zoeken English

Ultima Persona

Ultima

Mkb-ondernemers hebben innovatieve ideeën. De uitvoering daarvan gaat echter in de drukte ten onder. Oplossing? Zet een student aan het (denk)werk!

Vraagstelling

Ondernemer Henk Kwakernaat is eigenaar van beddenproducent Ultima Slapen. Met maatwerk en flexibiliteit heeft hij een mooie klantenkring opgebouwd in het duurdere segment van de slaapmarkt. Daarnaast wil hij door innovatie voorop blijven lopen met nieuwe kwaliteitsproducten. Maar als ondernemer ontbreekt hem de tijd om zijn ideeën uit te voeren. Via Syntens Innovatiecentrum en het project Kennisbruggen legde hij contact met Hogeschool Rotterdam. Student Industrieel Product Ontwerpen Anne Bouman meldde zich om bij Ultima af te studeren.

Aanpak

Bouman ontwikkelde voor Ultima Slapen een innovatieve bedbodem. Een bed dat zich precies vormt naar de slaper en traploos instelbaar is. Zo slaap je in de perfecte natuurlijke houding. Het bed moest natuurlijk niet alleen functioneel, maar ook mooi zijn. Verder moest de prijs in de gaten worden gehouden en moest de bedbodem goed te produceren zijn. “Het was interessant en leerzaam om het hele proces te doorlopen en iets te ontwerpen dat straks in de showroom staat”, zegt Bouman. “Het is spannender wanneer de consument je gaat beoordelen in plaats van de docent.”

Resultaat

Kwakernaat is uiterst tevreden over het proces en het resultaat, dat binnenkort daadwerkelijk in de showroom zal staan. Een grote inkooporganisatie is al zeer geïnteresseerd. De Kennisbruggen Innovatieprijs die Ultima met de bedbodem won, was de kers op de taart. “Daarmee hebben we onszelf op de kaart gezet als vakkundig en innovatief. Er kwam zelfs belangstelling uit België. Ik denk dat de interesse die er nu al is voor het product, deels te danken is aan de prijs en de publiciteit daaromheen.”

Award

  Kennisbruggen Innovatieprijs

Opleiding(en)

  • Industrieel Product Ontwerpen

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Anne Bouman

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen