Menu Zoeken English

Toegangszuil haven

Secure Logistics

Maak de toegangszuil voor de haven, herkenbaar, gebruiksvriendelijker en vandalismebestendiger.

Vraagstelling

Secure Logistics is een bedrijf dat met de XS-Key innovatieve technologie inzet om toegang te geven tot havenfaciliteiten. Een onderdeel van het systeem is een zuil waarlangs vrachtwagenchauffeurs in- en uitchecken. Secure Logistics klopte aan bij de Hogeschool Rotterdam met de ambitie deze zuil beter herkenbaar, gebruiksvriendelijker en vandalismebestendiger te maken en daarbij de productie te standaardiseren.

Aanpak

De studenten Sebastiaan en Todd hadden slechts korte tijd tot hun beschikking en hebben daarom de slagkracht van 160 medestudenten ingeroepen om het project een vliegende start te geven. Met de idee├źn en concepten die hieruit naar voren kwamen hebben ze drie concepten uitgewerkt en voorgelegd aan Secure Logistics. De keuze viel op een combinatie van twee van de concepten die Sebastiaan en Todd zijn gaan engineeren. Hierbij hebben ze ook de expertise van externen ingeroepen, omdat ze kennis misten op het gebied van plaatbewerking. Het prototype is binnen 3 maanden gepresenteerd aan de markt.

Resultaat

Het resultaat is een werkend prototype wat staat bij de ingang van een terminal. Het project was genomineerd voor de Kennisbruggen Innovatieprijs 2010.

Opleiding(en)

  • Industrieel Product Ontwerpen

Type

Project

Aan dit project werkten mee

J.A. van Beek

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen